Medi Ambient, Infraestructures i Territori
Mobilitat

La directora general d’Infraestructures destaca que la Generalitat impulsarà el concepte de “carreteres actives” per a fer-les més sostenibles i eficients

29/11/2023
La directora general d’Infraestructures destaca que la Generalitat impulsarà el concepte de “carreteres actives” per a fer-les més sostenibles i ...
  • María José Martínez Ruzafa ha recalcat que les futures infraestructures “hauran de conjugar en equilibri el transport públic i el de mercaderies, amb zones per als vianants i ciclistes en corredors paral·lels”

La directora general d’Infraestructures i Projectes Urbans, M. José Martínez Ruzafa, ha destacat que la Generalitat impulsarà les denominades “carreteres actives” per a crear projectes més sostenibles i eficients. I hi ha afegit que “les administracions han d’apostar per la reutilització de materials i la reducció de consum energètic amb l’ús d’instal·lacions d’autoconsum mitjançant plaques fotovoltaiques”.

Martínez Ruzafa, que ha participat a Gijón en la reunió de directors generals de Carreteres de comunitats autònomes i diputacions forals, ha destacat que el concepte de “carretera activa” és aquell en el qual conviuen en equilibri el transport públic i el de mercaderies, amb zones per als vianants i ciclistes en corredors paral·lels.

La reunió de directors generals de Carreteres de comunitats autònomes i diputacions forals és un fòrum creat fa més de 25 anys, que congrega els responsables de la xarxa autonòmica i foral, juntament amb la Direcció General de Carreteres del Ministeri de Transports, sota la coordinació de l’Associació Espanyola de la Carretera. A més, esta trobada s’ha consolidat durant estos anys com a fórmula de col·laboració entre diverses administracions amb competència en la gestió viària.

Per a Martínez Ruzafa, “les comunitats autònomes no poden anar al marge del ciutadà, ja que este necessita unes infraestructures en condicions, per això és important coordinar-nos i treballar en comú”.

Finalment, la directora general d’Infraestructures ha destacat que, “fruit de l’intercanvi d’experiències, es formarà un grup de treball sobre mesures de sostenibilitat per a aconseguir carreteres menys contaminants i aconseguir un equilibri amb la resta de les infraestructures”.

Galeria d'imatges