Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Inversió estratègica

Salomé Pradas assegura que l’aliança entre la Generalitat i PowerCo farà que la mobilitat del futur “siga sostenible i tinga segell valencià”

30/11/2023
Salomé Pradas assegura que l’aliança entre la Generalitat i PowerCo farà que la mobilitat del futur “siga sostenible i tinga segell valencià”
  • La consellera de Medi Ambient obri la jornada Supplier Work Session de PowerCo, que reunix els responsables de la gigafactoria de Sagunt amb empreses auxiliars i potencials proveïdores de la planta
  • Pradas destaca que el teixit empresarial valencià “podrà nodrir amb el seu talent i experiència este gran projecte”

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha assegurat que l’aliança entre la Generalitat i Power Co -el fabricant de bateries del Grup Wolksvagen- farà que la mobilitat del futur “siga sostenible i tinga segell valencià”, alhora que permetrà que la Comunitat Valenciana es consolide “com un pol logístic industrial de primer ordre, generador de riquesa, ocupació i amb zero impacte mediambiental”.

Així s’ha expressat la consellera en la seua intervenció en l’obertura de la Supplier Work Session de PowerCo, que reunix màxims responsables de la companyia amb empreses potencials proveïdores i auxiliars de la planta que s’alçarà a Sagunt.

Per a Pradas, “l’arribada de PowerCo a la Comunitat Valenciana és una de les inversions més importants de la seua història, només comparable a altres grans fites, com ara la instal·lació de la Ford a Almussafes en els anys setanta. I ara, com va ocórrer llavors i continua ocorrent, esta terra estarà a l’altura del repte”.

En este sentit, la consellera ha assegurat que el teixit empresarial valencià “podrà nodrir amb el seu talent i experiència este gran projecte, que representa una nova revolució industrial amb la transició energètica com a protagonista, l’epicentre de la qual serà la Comunitat Valenciana”.

Per a Salomé Pradas, “no és casualitat que grans companyies tecnològiques i de gran valor afegit trien la Comunitat Valenciana per a la seua expansió, perquè saben que ací, a més d’una posició estratègica al centre de l’arc mediterrani, comptaran també amb bones infraestructures per a la seua activitat, personal amb talent i altament capacitat, i un teixit empresarial i industrial solvent per a assumir el que demanen”.

A tot això cal sumar que Power Co “tindrà en la Generalitat, en el seu president, Carlos Mazón, i en tot el Consell un aliat lleial perquè la gigafactoria siga una realitat en els terminis i termes previstos”, i que compta, a més, “amb totes les infraestructures necessàries per a la seua activitat de generació de riquesa, oportunitats i ocupació”.

98 milions d’euros per a la plataforma intermodal de Sagunt

“Un bon exemple són les obres de la plataforma intermodal de Sagunt, que començaran en el primer trimestre de 2024 i suposaran una inversió de més de 98 milions d’euros, que aportarà la Generalitat amb fons propis”, ha explicat la consellera.

Segons Pradas, “esta plataforma permetrà el flux de mercaderies al corredor mediterrani per ferrocarril cap a la resta d’Europa, també als corredors nacionals, i suposarà un avantatge competitiu essencial per a les instal·lacions de PowerCo”.

“Gràcies a esta plataforma, la factoria de PowerCo es convertirà en un centre neuràlgic de l’activitat logística i industrial internacional i un referent d’un model productiu sostenible, eficient i respectuós amb el medi ambient”, ha conclòs la consellera.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaracions de la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas