Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Transport públic

Metrovalencia amplia els horaris el diumenge amb motiu de la Marató València Trinidad Alfonso

30/11/2023
Amado Granell
  • La Generalitat distribuïx enguany 33.000 títols gratuïts de metro i tramvia entre els corredors
  • El dispositiu especial incorpora trens i tramvies addicionals per a possibilitar l'accés dels participants i el públic a l'eixida, prevista a les 8.15 hores en la Ciutat de les Arts i les Ciències 

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ampliarà el servei de Metrovalencia diumenge que ve, 3 de desembre, per a facilitar el desplaçament de participants i públic a l’eixida de la Marató València Trinidad Alfonso, en la Ciutat de les Arts i les Ciències, prevista les 8.15 hores.

Tant en les línies de metro com en les de tramvia, FGV ha previst serveis especials a primeres hores del matí perquè la mobilitat estiga garantida, en una prova que arriba a la 43a edició i en la qual es compta amb 33.000 participants i milers d’aficionats al llarg dels carrers de València.

Com a part de les mesures de suport a esta prova per part de la Generalitat, Metrovalencia ha facilitat els desplaçaments de manera gratuïta als 33.000 corredors de la Marató València Trinidad Alfonso.

Junt amb la motxilla del corredor o corredora, s’hi ha aportat un títol de quatre viatges de validesa de l’1 al 4 de desembre de la zona ABC, per a circular per València i la seua àrea metropolitana, incloent-hi els viatges a l’aeroport. A més, hi haurà a la disposició de qui vullga plànols de la xarxa de Metrovalencia.

Servei de tramvia

Com a part del dispositiu especial previst per Metrovalencia, la línia 10 (Alacant-Natzaret) tindrà diverses freqüències segons la franja horària, ja que la rotonda de Germans Maristes amb Institut Obrer de València, per la qual transita esta línia, estarà tallada fins a les 10.00 hores, perquè estarà ocupada pels corredors i corredores que eixiran de manera escalonada des de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

D’esta manera, pel fet que no es podrà accedir a esta parada a primera hora del matí pel tall de trànsit tramviari esmentat, entre les estacions d’Alacant i Amado Granell-Montolivet, des de les 6.00 hores fins a les 6.30 hores, hi haurà tramvies cada deu minuts; de 6.30 a 9.00 hores, cada cinc, i de 9.00 a 10.50 hores, cada deu minuts, tenint en compte que a partir de les 10.00 hores els recorreguts seran amb el traçat complet fins a Ciutat Arts i Ciències-Justícia.

Després, a partir de les 10.50 hores i fins a les 14.20 hores, els tramvies passaran cada 5 minuts entre Alacant i Ciutat Arts i Ciències-Justícia.

Per tant, en la línia 10, s’aconsella l’estació d’Amado Granell-Montolivet per a acudir a la carrera, i les d’Amado Granell-Montolivet, Quatre Carreres i Ciutat Arts i Ciències-Justícia per a la tornada.

Pel que fa a la línia 4, el pas de la marató per este recorregut obligarà a tallar la circulació des de les 8.15 fins a les 11.30 hores entre Pont de Fusta-Doctor Lluch, per la qual cosa només se circularà entre Mas del Rosari-Vicente Andrés Estellés i Pont de Fusta.

A partir de les 11.30 hores es reprendrà el servei complet en la línia 4, mentre que la línia 6 circularà entre Tossal del Rei i Doctor Lluch. En la línia 8 no es començarà a circular fins a les 12.15 hores, moment en què es restablirà el servei complet en totes les línies.

A més dels serveis especials per al diumenge 3, Metrovalencia també ha programat viatges a Fira València els dies 1 i 2 de desembre, on se celebrarà Expo Esport València, el certamen de la Marató en el qual s’entregarà el dorsal, la bossa de la carrera i el títol de transport de Metrovalencia.

Línies de metro

Per la seua banda, el metro també sumarà serveis especials als trens habituals en diumenge, a fi de facilitar els desplaçaments eixe matí. Així, en la línia 7 (Marítim-Torrent Avinguda), que permet el transbord amb la línia 10 de tramvia a través de l’estació de Bailén i el passatge per als vianants, hi haurà trens especials des de Torrent Avinguda cada 20 minuts, des de les 6.00 hores fins a les 9.40 hores.

En la línia 5 (Marítim-Aeroport), quatre trens especials s’intercalaran entre els regulars per a aconseguir una freqüència de 20 minuts des de les 6.40 hores. De la mateixa manera, en la línia 3 (Rafelbunyol-Aeroport) tres trens especials més els regulars aconseguiran que les unitats puguen passar cada 20 minuts entre les 6.27 hores i les 7.40 hores.

Finalment, en la línia 1 (Bétera-Castelló) un tren eixirà des de Seminari a les 7.25 hores i en la línia 2 (Llíria-Torrent Avinguda) farà el mateix un comboi des de Paterna a les 6.52 hores. A més, estaran els serveis regulars per a fer els trajectes corresponents.

Totes aquelles persones usuàries que vullguen ampliar la informació d’horaris i freqüències d’este servei poden telefonar al 900 46 10 46 d’Atenció al Client de Metrovalencia. Esta informació també està disponible en la pàgina web de Metrovalencia, les xarxes socials @metrovalencia i <facebook/metrovalencia.fgv>, i l’app oficial.

Galeria d'imatges