Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Esport base

Esport destina 720.000 euros en ajudes per a fomentar l'organització i participació en els 42ns Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana

30/11/2023
  • L'objectiu d'estos jocs és fomentar l'activitat esportiva entre la població en edat escolar i les persones amb discapacitat
  • El termini per a presentar les sol·licituds estarà obert fins al pròxim 31 de gener de 2024

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport ha publicat en el DOGV les convocatòries per les quals es destinaran 720.000 euros en ajudes entitats, centres escolars i ajuntaments amb la finalitat de fomentar la participació en els Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana 2023-24 així com col·laborar en la seua organització.

Estos jocs, que en este curs arriben a la 42 edició, es convoquen anualment per la Direcció General d'Esport per a promocionar les activitats esportives entre la població en edat escolar i les persones amb discapacitat, a través de competicions i activitats relacionades amb diverses disciplines, en l'organització de les quals col·laboren els ajuntaments i federacions esportives.

Els jocs estan oberts a la participació de tota mena d'entitats i centres docents i proposen una adaptació del fenomen competitiu i participatiu propi de l'esport tenint en compte els valors formatius i constructors de la personalitat aparellats a l'activitat esportiva, especialment en edats primerenques.

Així mateix, comprenen trobades esportives que faciliten la pràctica esportiva de persones amb discapacitat, en les quals s'adapta l'activitat quan és convenient i es fomenta la participació inclusiva, igualitària i educativa.

En concret, els Jocs Esportius 2023-24 comprenen competicions de 7 modalitats esportives en el nivell d'‘iniciació’ (d'atletisme, handbol, rugbi, voleibol, bàsquet, natació i triatló) i 41 modalitats en el nivell de 'promoció’, entre les quals hi ha, a més de les 7 ja esmentades, altres com la pilota valenciana, futbol, esports adaptats, tenis de taula, esgrima, escacs, vela o el patinatge.

Ajudes a entitats, col·legis i ajuntaments

De total de les ajudes corresponents a les convocatòries publicades en el DOGV, 500.000 euros es destinaran a la concessió de subvencions per a fomentar i donar suport a les entitats amb equips participants en el nivell d'‘iniciació al rendiment’ d'estos jocs. En concret, les ajudes seran per a finançar les despeses generades per quotes de participació (per inscripció, llicències i arbitratges) així com per a despeses de desplaçaments.

Podran sol·licitar estes ajudes els centres d'ensenyament, clubs esportius, associacions, entitats i ajuntaments que estiguen inscrits i participen en els XLII Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana amb equips en este nivell en les modalitats d'atletisme, handbol, rugbi, voleibol, bàsquet, natació i triatló.

D'altra banda, la Conselleria compta amb un pressupost de 220.000 euros en ajudes a les quals podran accedir ajuntaments i entitats d'àmbit local per a fomentar i organitzar la competició intermunicipal dels XLII Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana de les diferents modalitats esportives tant per al nivell d'iniciació com de promoció.

El termini per a presentar les sol·licituds a les dos línies de subvencions acaba el 31 de gener de 2024.