Vicepresidència i Servicis Socials, Igualtat i Vivenda
Dia Mundial de la Sida

Igualtat convida a superar prejuís i estereotips cap al VIH amb una campanya que promou una societat més justa, diversa i inclusiva

30/11/2023
Igualtat convida a superar prejuís i estereotips cap al VIH amb una campanya que promou una societat més justa, diversa i inclusiva
  • ‘Hui toca’ és l’eslògan que s’ha triat per a la campanya d’enguany, que s’ha realitzat amb la col·laboració de Calcsicova
  • El director general de Diversitat ha explicat que es tracta d’una campanya de sensibilització, empatia i desestigmatització

La Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge ha posat en marxa la campanya ‘Hui toca’ amb motiu del Dia Mundial de la Sida, amb la qual convida la ciutadania a superar prejuís i estereotips cap al VIH i promou una societat més justa, diversa i inclusiva.

El director general de Diversitat, Stephane Soriano, ha explicat que es tracta d’una campanya de sensibilització i conscienciació que insta les persones a “actuar i formar part d’una societat contra l’estigma de la sida”.

‘Hui toca abraçar, besar i sentir’ representa “la connexió, el suport i l’empatia amb les persones amb sida i, sobretot, destaca que el VIH no es transmet a través de l’afecte”, ha explicat Soriano.

Esta campanya, que a partir de hui es difon a través de mitjans de comunicació i xarxes socials i es pot consultar en la web de la Conselleria d’Igualtat, s’ha realitzat amb la col·laboració de la Coordinadora d’Associacions de VIH i Sida de la Comunitat Valenciana (Calcsicova).

Segons ha explicat el director general de Diversitat, es tracta de la primera vegada que la Generalitat i Calcsicova “unixen forces per a afrontar este desafiament de manera conjunta i treballar per a acabar amb la discriminació i l’estigma associat al VIH”.

D’esta manera, la campanya la protagonitzen persones de les entitats socials que treballen per una societat lliure d’estereotips i creences errònies sobre el VIH i la sida, que encara persistixen en part de la població.

Des de la Direcció General de Diversitat, ha finalitzat Stephane Soriano, “hem volgut inspirar i promoure la consciència social i personal sobre la importància de la sensibilització, l’empatia i la desestigmatització del VIH, al mateix temps que fem una crida a l’ús de la protecció a l’hora de mantindre relacions sexuals”.

Jornada al MUVIM

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Sida, demà, a partir de les 18.00 hores, la Conselleria ha organitzat, amb la col·laboració de Calcsicova i el Comité VLC, una jornada al Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MUVIM) amb xarrades, actuacions i una taula redona en la qual participaran persones portadores del VIH i professionals sanitaris.

Obert al públic, fins a completar l’aforament de 140 persones, l’acte començarà amb la projecció del documental ‘Énfasis: Indetectable/intransmissible’. Es tracta d’un curtmetratge produït pel Comité Antisida de València sobre la visibilitat de les persones amb VIH, escrit i dirigit per Pilar Devesa.

A continuació hi haurà una taula redona, moderada per l’artista drag Liz Dust, en la qual participaran professionals sanitaris, representants de les entitats i testimonis de persones portadores del VIH.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats