Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Sòl industrial

El secretari autonòmic d’Indústria destaca el compromís del Consell amb les empreses perquè generen inversió, ocupació i talent a la Comunitat Valenciana

30/11/2023
El secretari autonòmic d’Indústria destaca el compromís del Consell amb les empreses perquè generen inversió, ocupació i talent a la Comunitat ...
  • Felipe Carrasco visita l'empresa Bioithas SL, adjudicatària d'una parcel·la de 2.300 m² de sòl industrial de l'Ivace a Tibi
  • Esta firma d'investigació i desenvolupament de probiòtics s'instal·larà al parc empresarial El Maigmó, generarà 17 llocs de treball i hi invertirà 380.000 euros

 

El secretari autonòmic d’Indústria, Comerç i Consum, Felipe Carrasco, ha destacat el compromís del Consell amb les pimes i les empreses “perquè invertisquen, generen ocupació i talent a la Comunitat Valenciana”.

En este sentit, ha assenyalat que des de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme i l’Ivace “volem que la Comunitat Valenciana siga una terra d’oportunitats i el millor lloc per al desenvolupament i la consolidació de projectes empresarials”.

Carrasco s’ha manifestat així a Alacant durant la seua visita a les instal·lacions de l’empresa Bioithas SL, que recentment ha sigut adjudicatària d’una parcel·la de 2.339 metres quadrats de sòl industrial de l’Ivace al parc empresarial El Maigmó de Tibi.

Per al secretari autonòmic, esta adjudicació “és el millor exemple de l’esforç de l’Ivace i de la Conselleria d’Indústria per a facilitar la implantació d’iniciatives empresarials que contribuïsquen a generar creixement econòmic”.

“Per això —ha continuat— oferim atractives condicions de comercialització amb preus competitius per a facilitar l’accés a sòl industrial de qualitat, parcs empresarials amb una situació geogràfica estratègica i ajudes directes per a millorar les infraestructures i els serveis de les àrees industrials”.

De la mateixa manera, ha destacat altres accions del Consell, com l’Estratègia per a la reindustrialització de la Comunitat Valenciana 2024-2028, per a fer costat a les pimes i millorar la seua competitivitat; la reducció de la burocràcia a través del Pla Simplifica, amb facilitats a tot aquell que vullga posar en marxa el seu projecte industrial, i la creació d’una finestreta única per a les pimes valencianes.

Bioithas SL

L’empresa Bioithas SL està dedicada a la investigació i el desenvolupament de nous probiòtics per al tractament de malalties inflamatòries i autoimmunes, la realització d’assajos clínics per a validar productes sanitaris i la comercialització de probiòtics.

Actualment està instal·lada al viver industrial Príncipe Felipe d’Alacant i gràcies a esta adjudicació (en la modalitat de dret de superfície) es traslladarà al parc empresarial El Maigmó per a ampliar l’activitat i continuar creixent.

En concret, desenvoluparà una nova planta de producció per a finalitzar el producte, la qual cosa suposarà un creixement quant a facturació, instal·lacions i personal. Per a desenvolupar-ho realitzarà una inversió de 380.000 euros i generarà 17 llocs de treball nous.

Cal destacar que la instal·lació del parc empresarial El Maigmó, pròxim al Parc Científic d’Alacant, permetrà a Bioithas continuar mantenint un constant contacte i una activitat amb empreses del sector, així com amb centres d’investigació de la mateixa universitat.

Fins ara, el desenvolupament i l’aposta per l’R+D ha permés a Bioithas registrar sis patents internacionals. En este sentit, Carrasco ha subratllat “el ferm suport del Consell a les empreses que aposten pel talent i l’R+D, perquè si som capaços d’atraure i retindre talent i apostar per la innovació, serem capaços de generar creixement econòmic per a la Comunitat Valenciana”.

De la mateixa manera, ha subratllat que cada vegada són més les empreses que, com Bioithas, aposten per instal·lar-se i consolidar-se en sòl industrial de la província d’Alacant, que actua com a element dinamitzador i com a oportunitat per al desenvolupament”.

El Maigmó

El parc empresarial El Maigmó de Tibi està situat estratègicament al costat de l’autovia del Mediterrani A-7 entre Alcoi i Alacant, a tan sols 10 km de l’enllaç amb l’autovia de Madrid i a 20 km del port d’Alacant. Esta posició fa que siga un enclavament estratègic per a sectors logístics o de distribució. A més, està dotat de tots els serveis necessaris per a garantir el funcionament de les empreses instal·lades.

Compta amb una superfície total de 78.155,28 metres quadrats i atractives condicions de comercialització, com el dret de superfície o la venda amb abonament total del preu i amb pagament ajornat.

Després d’esta última adjudicació es troba comercialitzat íntegrament, per això s’han iniciat els tràmits urbanístics per a executar les obres d’ampliació amb una superfície de 160.360 metres quadrats, que són propietat 100 % de l’Ivace.

 

Galeria d'imatges