Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Fòrum Sostenibilitat

La Generalitat es compromet amb la indústria ceràmica per a “facilitar i no entorpir” el seu desenvolupament sostenible i el progrés

30/11/2023
La Generalitat es compromet amb la indústria ceràmica per a “facilitar i no entorpir” el seu desenvolupament sostenible i el progrés
  • El director general de Costes, Vicente Martínez Mus, ha destacat “la importància de la investigació per a aconseguir una transició energètica i l'ús d'energies alternatives com l'hidrogen verd”

El director general de Costes, Ports i Aeroports, Vicente Marínez Mus, ha destacat el compromís del Consell de Carlos Mazón amb la indústria ceràmica “per a facilitar, i no entorpir, el nostre desenvolupament sostenible i el progrés”, i hi ha afegit que “el compromís amb el desenvolupament sostenible és ferm, com ho és la convicció que la sostenibilitat i el desenvolupament són compatibles”.

En este sentit, Martínez Mus, que ha participat en el II Fòrum de Sostenibilitat d’Onda Cero Castelló, ha valorat el suport de la Generalitat a la investigació “per a aconseguir una transició energètica i l’ús d’energies alternatives com l’hidrogen verd”, i ha assegurat que la Generalitat “buscarà alternatives per a aconseguir la independència energètica de la indústria ceràmica”.

Per a Martínez Mus és necessari que la Comunitat siga un territori “amb una indústria competitiva, ben connectada, que hi atraga projectes de qualitat, prosperitat i ocupació”. El que suposa un repte “complex, però no impossible si tots caminem plegats”. Per això, ha subratllat la importància “de l’intercanvi d’experiències i coneixements en trobades com este fòrum”.

Finalment, el director general de Costes ha destacat la necessitat de conjugar la descarbonització de l’economia, encara que en el cas de la província de Castelló, amb “el seu importantíssim sector ceràmic, el repte és encara més gran, perquè la transició energètica és especialment complexa”.

Galeria d'imatges