Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Cultura

L'audiovisual valencià aconseguix deu nominacions als Premis Goya

30/11/2023
L'audiovisual valencià aconseguix deu nominacions als Premis Goya
  • Entre els nominats figuren els curtmetratges Becarias, Una terapia de mierda i Todo está perdido, que compten amb ajudes a la producció de l'IVC
  • El documental Mientras seas tú, el aquí y ahora de Carme Elías, de Claudia Pinto Emperador, també compta amb ajudes de l'IVC

Els professionals i les produccions de l'audiovisual valencià han aconseguit deu nominacions en els Premis Goya 2024, la cerimònia d'entrega dels quals tindrà lloc el pròxim 10 de febrer a Valladolid.

En la categoria millor pel·lícula d'animació figuren dos professionals valencians en les nominacions:

Momias, dirigida per Juan Jesús García Galocha i produïda pel requenense Toni Novella, juntament amb Cleber Beretta, Francisco Celma, Jordi Gasull, Juan Jesús García Galocha, Marc Sabé i Pedro Solís, per a Moomios Movie, AIE, 4 Cats Pictures, Anangu Grup, SLU.

Dispararon al pianista (They Shot The Piano Player), dirigida per Fernando Trueba i el valencià Javier Mariscal i produïda per Cristina Huete, Fernando Trueba i Javier Mariscal, per a They Shot the Piano Player, AIE., Les Films d'Ici Méditerranée, Animanostra CAM, Lda, Producciones Tondero, SAC, Submarine Animation BV, Fernando Trueba PC, SA, Julián, Piker & Fermín, SL. 

En la categoria a millor llargmetratge documental ha sigut nominat Mientras seas tú, el aquí y ahora de Carme Elías, dirigit per Claudia Pinto Emperador i produït per Claudia Pinto Emperador, Iván Martínez-Rufat, Joana M. Ortueta, Jordi Llorca, Óscar Bernàcer i Pilar Llorca, per a Sin Rodeos Films, Nakamura Films i Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Mientras seas tú, el aquí y ahora de Carme Elías compta amb les ajudes a la producció de l'IVC.

També ha sigut nominat el documental Contigo, contigo y sin mí, dirigit per Amaya Villar Navascués i produït per Carlo d’Ursi per a la productora dianense Montgó Films, juntament amb Potenza Producciones i Magnética Cine.

Nominacions tècniques i artístiques

En la categoria millor música original ha sigut nominat Arnau Bataller per La paradoja de Antares

En la categoria millor maquillatge i perruqueria ha sigut nominada Sarai Rodríguez, juntament amb Noé Montes i Óscar del Monte, per Valle de sombras.

Quatre nominacions en les categories de curtmetratge 

Quatre produccions valencianes han sigut nominades en les tres categories de curtmetratge: ficció, documental i animació.

En la categoria de millor curt de ficció ha sigut nominat Carta a mi madre para mi hijo, dirigit per Carla Simón i produïda per María Zamora per a Elástica Films. 

En la categoria de millor curt documental ha sigut nominat Una terapia de mierda, dirigit per Javier Polo i produït per Javier Polo, Jorge Acosta, Juanjo Moscardó Rius, Maxi Valero i Nathalie Martínez per a Cosabona Films, Inaudita, los Hermanos Polo i Wise Blue Studios.

Una terapia de mierda ja va obtindre el Premi Berlanga al millor curtmetratge documental en la passada edició dels Premis de l'Audiovisual Valencià. El curt compta amb les ajudes a la producció de l'IVC. 

En la categoria de millor curt d'animació ha sigut nominat Becarias, dirigit per Marina Cortón, Marina Donderis i Núria Poveda, i produït per Iván Madolell, Leticia Montalvá, Pablo Muñoz Naharro i Vicente Mallols, per a Pangur. Becarias ja va obtindre el Premi Berlanga al millor curtmetratge d'animació en la passada edició dels Premis de l'Audiovisual Valencià.

El curt compta amb les ajudes a la producció de l'IVC. Becarias forma part del volum 2 del catàleg promocional Curts Comunitat Valenciana 2024, que edita l'IVC.

En la categoria de millor curt d'animació també ha sigut nominat Todo está perdido, dirigit per Carla Pereira i Juanfran Jacinto i produït per Álvaro Díaz, David Castro González i Jorge Acosta per a Mansalva Films, Mammut Films i Inaudita.

Todo está perdido forma part del volum 1 del catàleg promocional Curts Comunitat Valenciana 2024, que edita l'IVC.

Galeria d'imatges