Conselleria de Educació, Cultura, Universitats i Ocupació

José Antonio Rovira: “S'ha acabat la política de l'amiguisme ideològic en la construcció de col·legis”

30/11/2023
José Antonio Rovira: “S'ha acabat la política de l'amiguisme ideològic en la construcció de col·legis”
  • “Ser eficients és una obligació, i més si veiem els antecedents del Govern del Botànic amb Edificant”, afirma el conseller
  •  “Compromís i PSPV ens van engalipar amb els pressupostos destinats a Edificant, quan realment després no van executar-ne ni una quarta part”
     

El conseller d'Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, ha afirmat hui que “l'amiguisme ideològic en la construcció de col·legis s'ha acabat”. 

Rovira s'ha pronunciat així durant una intervenció en el Ple de les Corts. El conseller ha assenyalat que la política d'Educació és examinar “les necessitats educatives de cada municipi com a línia bàsica i estratègica”.

El titular d'Educació ha assenyalat que la Conselleria “ha de tindre un coneixement real de l'estat de les infraestructures per a poder donar una resposta territorial homogènia a les necessitats educatives”. “Això suposa mesurar, recopilar i ordenar la informació de l'estat actual dels centres educatius per a aplicar processos de millora contínua”, hi ha afegit. 

Rovira ha subratllat que ser “eficients” és una obligació “i més si veiem els antecedents del Govern del Botànic”. “L'eficiència a la qual ens obliga la gestió pública ha de consistir a invertir el pressupost disponible de la manera més diligent, sobre la base de les necessitats de cada moment, sense dilapidar els fons públics i amb la màxima coherència”, ha indicat. 

Així, el conseller ha explicat que Educació farà “una labor de divulgació i transparència sobre què s'invertix, per què s'invertix i on s'invertix, fent partícip la ciutadania dels indicadors més representatius analitzats per a estes decisions”.

“Una transparència que queda molt lluny de la gestió de l'esquerra en el pla Edificant entre 2018 i 2023, quan d'un total de 1.639 milions d'euros pressupostats només en van executar 377 milions, un 23 %. Compromís i PSPV ens van engalipar amb els pressupostos destinats a Edificant, quan realment després no van executar ni una quarta part”, ha criticat el conseller. 

Rovira ha recordat que el Botànic va utilitzar diners d'Edificant per a altres qüestions que res tenien a veure amb els centres educatius, com la compra de l'edifici de Correus de València. Així mateix, ha criticat “les presses de Raquel Tamarit en els últims dies com a consellera, quan va signar, estant en funcions, delegacions d'obres en 12 municipis per un import de 65,5 milions d'euros, raó per la qual s'ha obert un expedient de lesivitat. “Alguns ajuntaments reclamaven actuacions des de 2018. A Compromís i PSPV llavors no els van semblar urgents, però cinc anys després, sí”.

Conservació i manteniment

El conseller ha indicat, així mateix, que Educació posarà també atenció a la conservació i el manteniment dels centres educatius. “Establirem els límits, mecanismes i procediments que han de dur-se a terme en els centres educatius per a minimitzar els costos de reparació”. 

Rovira ha indicat, finalment, que marcarà una política de més control que assegure la inversió correcta dels fons públics, basat en un pla director, en què s'avaluen els plecs tipus de licitació de serveis i obres, els criteris de funcionament de les oficines de supervisió, els preus de construcció màxims per a ús i metres quadrats (revisió dels mòduls i la seua aplicació), entre altres qüestions.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaracions del conseller d'Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira

Declaracions del conseller d'Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira