President
Trobada Propeller

Carlos Mazón: “L’ampliació del port i el corredor mediterrani representen el futur interconnectat que volem per a la nostra terra”

30/11/2023
Carlos Mazón: “L’ampliació del port i el corredor mediterrani representen el futur interconnectat que volem per a la nostra terra”
  • El president de la Generalitat ha reivindicat una Comunitat Valenciana "pròspera, connectada i preparada per a afrontar els reptes de demà amb determinació i visió”
  • Reclama el suport “de tota la classe política valenciana” a l'ampliació del port de València per a constituir una “infraestructura essencial”
  • Apunta que l'ampliació del port permetrà que la ceràmica de Castelló, el moble valencià o el calcer d'Elx reduïsquen els costos de transport i augmenten la capacitat d'enviament
  • Avança que el pròxim 12 de desembre se celebrarà una cimera entre la Comunitat de Madrid i la Comunitat Valenciana per a tractar, entre altres temes, sobre el port de València
  • Anuncia que el director general de Projectes Estratègics de la Generalitat, José Luis Díez, entrarà a formar part del Consell d'Administració del Port de València
València.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha assenyalat este dijous que “l’ampliació del port de València i el corredor mediterrani representen el futur interconnectat que volem per a la nostra terra”, durant l’esmorzar-col·loqui ‘La competitivitat logística de la Comunitat Valenciana’, organitzat per l’associació de directius i empresaris logístics, Propeller València.

Mazón ha valorat l’aposta de futur que suposen estos projectes per a aconseguir “una Comunitat Valenciana pròspera, connectada i preparada per a afrontar els reptes del demà amb determinació i visió”.

Durant la seua intervenció, ha destacat que la sinergia entre l’ampliació del port de valència i el corredor mediterrani “no només millorarà la mobilitat de béns, sinó que crearà una xarxa d’oportunitats que arribarà a cada racó de la nostra comunitat, des de la indústria fins al turisme”, ha afirmat.

Quant a l’ampliació del port de València, Carlos Mazón ha indicat que tots els estudis i les dades avalen la necessitat d’esta infraestructura i per això hauria de comptar amb el “suport de tota la classe política valenciana”, al mateix temps que s’ha mostrat sorprés que això no ocórrega.

Terra oberta

Carlos Mazón ha explicat que este projecte és una clara “aposta per l’ocupació i el desenvolupament, que enfortirà l’economia local i brindarà a les empreses valencianes l’oportunitat de prosperar”. Segons el president, l’ampliació d’esta infraestructura representa també una aposta de futur “que ens permetrà estar preparats per a aprofitar oportunitats que s’aveïnen”. En este sentit, ha animat els empresaris que contribuïsquen al missatge d’un nou canvi, que es resumix en el fet que la “Comunitat Valenciana és una terra oberta i sense complexos”.

El cap del Consell ha assenyalat que l’ampliació del port de València beneficiarà centenars d’empreses de la Comunitat i els seus voltants, i ha posat com a exemple que el sector ceràmic de Castelló, les empreses de mobles valencianes o el calcer a Elx o Elda veuran reduïts els seus costos de transport al mateix temps que augmentaran la capacitat d’enviament. Per a Carlos Mazón esta ampliació constituïx “un compromís amb el desenvolupament sostenible, la creació d’ocupació i la construcció d’un futur que beneficie tots els valencians”. Així, ha indicat que vivim “davant d’un moment històric”, en el qual “estem construint una plataforma per al creixement econòmic, la creació d’ocupació i la innovació”.

El president de la Generalitat també valorat la reforma fiscal que s’ha dut a terme a la Comunitat Valenciana, o la simplificació administrativa, i ha assenyalat que s’està treballant a generar un “ecosistema obert a inversors”, tant locals com nacionals o estrangers, amb mesures fiscals i impulsant un entorn de confiança.

Beneficis per a tot Espanya

Carlos Mazón ha indicat que l’ampliació del port “no només beneficiarà la nostra regió, sinó que contribuirà també al desenvolupament de tot Espanya”, ja que esta infraestructura constituïx una porta d’entrada i eixida “crucial” per al comerç nacional i internacional. En este sentit, ha avançat que el pròxim 12 de desembre se celebrarà una cimera entre la Comunitat de Madrid i la Comunitat Valenciana, organitzada per la Fundació Conexus per a, entre altres temes, reivindicar esta infraestructura.

“La col·laboració i el creixement no entenen de fronteres entre comunitats autònomes. Una millora per a la Comunitat Valenciana és una millora per a la Regió de Múrcia o la província d’Almeria”, ha indicat Mazón. Finalment, ha anunciat que, en la pròxima renovació del Consell d’Administració del Port de València, entrarà a formar d’este òrgan l’actual director general de Projectes Estratègics de la Generalitat, José Luis Díez, i ha agraït a la presidenta del Port de València, Mar Chao, la labor que n’està duent a terme al capdavant.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaraciones del president de la Generalitat, Carlos Mazón