President
Premis de l'Aigua Lorenzo Pardo 2023

Carlos Mazón: “A Espanya no falta aigua, falta voluntat política per a repartir la que hi ha”

30/11/2023
Carlos Mazón: “A Espanya no falta aigua, falta voluntat política per a repartir la que hi ha”
  • Ha assegurat que som hereus d'una cultura de l'aigua que hem d'“elevar amb el nostre esforç, determinació i serenitat”
  • Ha animat a defendre una cultura de l'aigua col·laborativa i no invasiva
  • El cap del Consell ha indicat que “la millor manera de vertebrar Espanya i mantindre-la unida és des de les seues conques”
  • El president de la Generalitat ha clausurat la III edició dels Premis de l'Aigua Lorenzo Pardo, que reconeixen la labor de professionals i organismes en favor de l'equilibri hidràulic
     
Orihuela.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha valorat la unitat i la fortalesa de tot un territori en la defensa de l’aigua i ha manifestat que “a Espanya no falta aigua, falta voluntat política per a repartir la que hi ha”.

Així s’ha pronunciat el cap del Consell durant la clausura de la III edició dels Premis de l’Aigua Lorenzo Pardo, organitzats per la Diputació d’Alacant i el Club Información per a reconéixer la labor de professionals i organismes en favor de l’equilibri hidràulic, amb especial referència al transvasament Tajo-Segura.

Carlos Mazón ha felicitat els guardonats per la seua extraordinària labor i ha traslladat “tot el suport” del Consell per a defendre el dret a l’aigua “que necessita i mereix la Comunitat Valenciana”, i ha avalat la “consolidació d’estos premis que fomenten la cultura de l’aigua des del rigor i la reivindicació”.

En la seua intervenció ha destacat la figura dels premiats que reconeixen la trajectòria i els estudis d’una cultura de la qual “som hereus i està plenament acreditada”. En este sentit, ha assenyalat que tenim una llarga tradició demostrada des de fa molts anys que es remunta als romans, que ja van intervindre en infraestructures hídriques des de l’Estat i que va tornar amb Lorenzo Pardo, que deia que “les conques hídriques d’Espanya han d’estar connectades perquè si no, Espanya no estaria connectada”.

El cap de Consell ha traslladat que “hem d’estar a l’altura de l’herència que han deixat els que estaven abans que nosaltres”. Per això, ha encoratjat tots els actors a “estimar una cultura de l’aigua col·laborativa i no invasiva”.

A més, ha destacat que tenim l’obligació moral que ens ha donat la història sobre la cultura de l’aigua d’“elevar-la amb el nostre esforç, determinació i serenitat que ens donen el fet de tindre raons acreditades d’una cultura certa i real de col·laboració”. Finalment, ha insistit que “la millor manera de vertebrar Espanya i mantindre-la unida és des de les seues conques”.

Galeria d'imatges