President
4a Nit de l'Economia d'Orihuela

Carlos Mazón: “Convertirem el palau Marqués de Rafal en la Casa de l’Aigua de la Comunitat Valenciana”

30/11/2023
Carlos Mazón: “Convertirem el palau Marqués de Rafal en la Casa de l’Aigua de la Comunitat Valenciana”
  • Inclourà també la Casa de la Llima com a estratègia de promoció per al cítric del Baix Segura
  • L'antic aasil d’Orihuela es convertirà en una ciutat sociosanitària per a persones dependents amb un pressupost de quasi dos milions d’euros
  • Anuncia l’eliminació del Pla d’acció territorial que ha portat “nefastes conseqüències per al desenvolupament sostenible del Baix Segura”
  • Carlos Mazón ha participat en la 4a Nit de l’Economia d’Orihuela
Orihuela.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat el nou ús que es donarà al palau Marqués de Rafal una vegada s’acabe la seua rehabilitació. Una Casa de l’Aigua de la Comunitat Valenciana que convertirà Orihuela en “la seu de l’aigua de la Comunitat Valenciana”. Un palau que va ser adquirit el juny de 2022 per 2.350.000 euros per l’anterior Consell de la Generalitat i que es troba en pèssim estat, sense accessibilitat i sense llicència d’ús per a oficines. Mazón ha traslladat la seua intenció de convertir el palau “no només en seu institucional i de visita, sinó en seu operativa dins de l’estratègia de la Mesa de l’Aigua”. A més, ha oferit ajuda a ASAJA Alacant perquè la Casa de la Llima s’integre en la futura Casa de l’Aigua, per a promocionar la llima del Baix Segura, que suposa el 40 % de la producció nacional.

Així mateix, Carlos Mazón ha destacat el projecte del Consell de convertir l’antic asil d’Orihuela en una nova ciutat sociosanitària per a persones dependents del Baix Segura. Estarà composta per la Residència Oriol, un centre de dia i un centre de salut mental, i comptarà amb una partida pressupostària de quasi dos milions d’euros.

Carlos Mazón ha avançat també l’eliminació del Pla d’acció territorial que “únicament va portar nefastes conseqüències per al desenvolupament sostenible dels municipis del Baix Segura”, ja que la comarca “necessita que es deixen d’escanyar les possibilitats de desenvolupament sostenible que té”.

A més, el president ha volgut incidir en altres projectes per a Orihuela i el Baix Segura que s’han inclòs en els pressupostos de 2024, com ara el desdoblament de la CV-95, així com la importància que la supressió de la taxa turística tindrà a la comarca.

4a Nit de l’Economia d’Orihuela

Unes declaracions que ha fet durant la 4a Nit de l’Economia d’Orihuela, organitzada per la Cambra de Comerç d’Orihuela i que premia el comerç i la indústria oriolana.

El president ha recalcat també que “tenen la Generalitat Valenciana al seu costat” i ha volgut fer valdre la reforma fiscal que “tant han demanat pimes, autònoms, comerç, indústria i les rendes vulnerables del Baix Segura”, així com la supressió de l’Impost de Donacions i Successions i la reducció d’un 25 % de l’Impost de Transmissions Patrimonials per als jóvens de menys de 35 anys.

Premis

  • Premi a la Trajectòria Empresarial: Mercaluz

Reconeixement a l’empresa per la seua destacada trajectòria empresarial a Orihuela.

  • Premi a la Millor Restauració: The Agus Gastrobar

Guardó atorgat per l’excel·lència en el sector de la restauració.

  • Premi a la Internacionalització: Vegametal

Reconeixement per la seua reeixida expansió a escala internacional gràcies al seu enfocament global i les estratègies d’internacionalització.

  • Premi a l’Empresa Familiar: Cash Bernabeu

Reconeixement a la solidesa i continuïtat d’una empresa de caràcter familiar.

  • Premi al Turisme Sostenible: Villamartín Golf

Reconeixement pel seu compromís amb el turisme sostenible.

  • Premi a la Innovació: Contrimar

Guardó per la seua destacada innovació en processos i tecnologia.

Galeria d'imatges