Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Cine

La Filmoteca Valenciana inicia este dissabte un cicle de cinema txec actual

01/12/2023
La Filmoteca Valenciana inicia este dissabte un cicle de cinema txec actual
  • El cicle està organitzat per l'Institut Valencià de Cultura en col·laboració amb l'Institut Txec de Madrid
  • Està conformat per set pel·lícules de producció recent que no han arribat a estrenar-se en sales comercials a Espanya

La Filmoteca Valenciana presenta un cicle sobre cinema txec actual que està organitzat per l’Institut Valencià de Cultura en col·laboració amb l’Institut Txec de Madrid. El cicle està conformat per set pel·lícules de producció recent que no han arribat a estrenar-se en sales comercials espanyoles.

El cicle s’inicia amb la projecció el dissabte 2 de desembre, a les 18.00 hores, del llargmetratge d’animació en versió doblada al valencià ‘Ratolins i guineus. Una amistat d’un altre món’ (2020), dirigit per Denisa Grimmová i Jan Bubenícek. La versió doblada al castellà, ‘Ratones y zorros. Una amistad de otro mundo’, es projecta el diumenge 3 de desembre, a les 18.00 hores. Les dos projeccions formen part del cicle mensual Menuda Filmo, dedicat al públic infantil.
 
Nominada als Premis César i Premis Europeus en la categoria de millor llargmetratge d’animació, la pel·lícula té com a protagonistes dos enemics mortals: un ratolí i una rabosa. Després d’un desafortunat accident, es troben en el cel dels animals, on perden els seus instints naturals i es convertixen en els millors amics.

L’entrada a les projeccions de Menuda Filmo és gratuïta per a espectador de menys de 14 anys. Cada persona podrà traure un màxim de sis entrades. Les entrades es poden adquirir de manera anticipada en <taquilla.ivc.gva.es> o el mateix dia de la sessió, en taquilla, des de mitja hora abans de l’inici de la projecció. La taquilla es tancarà cinc minuts abans de la projecció.

El dijous 7 de desembre, a les 18.00 hores, la Filmoteca Valenciana projecta en sessió única ‘Droneman’ (2020), dirigida per Petr Zelenka. Es tracta d’un thriller psicològic sobre dos amics que regenten una pròspera empresa de lloguer de drons a Praga.

Pavel té un fort sentit de la justícia i desitja arreglar els errors del món, mentre que Plech somia amb molts diners i una vida segura. La seua passió comuna són els drons, per la qual cosa decidixen iniciar un negoci al voltant d’estos dispositius. Però tot canvia quan un dels dos decidix fer un mal ús dels drons.

El dijous 9 de novembre, a les 20.30 hores, es projecta ‘Zátopek’ (2021), dirigida per David Ondricek, una de les produccions més notables de la cinematografia txeca d’estos últims anys que va ser guanyadora del Lleó txec a millor pel·lícula, direcció i fotografia. Es tracta d’una pel·lícula biogràfica molt original sobre una de les figures més rellevants de la història de l’atletisme: el corredor de fons Emil Zátopek.

En la tardor de 1968, el plusmarquista australià Ron Clarke arriba a Praga intentant superar la crisi més gran de la seua carrera esportiva. A la ciutat busca l’ajuda del seu gran ídol, Emil Zátopek, guanyador de quatre medalles d’or en les Olimpíades i l’atleta txec més famós de la història.

El dimecres 13 de desembre, a les 18.00 hores, la Filmoteca Valenciana projecta ‘Emma enamorada’ (‘Chyby’, 2021), dirigida per Jan Prušinovský. La protagonista de la història és Emma, una animada dependenta de 25 anys que viu en una ciutat xicoteta. Tomás és un ensostrador de 30 anys que viu en un poble pròxim a la capital. Passen una nit junts, sense expectatives, però és l’inici d’una relació que es veurà alterada per les revelacions d’ella sobre el seu passat.

El dimecres 20 de desembre, a les 18.00 hores, la Filmoteca Valenciana projecta ‘Última carrera’ (‘Poslední závod’, 2022), dirigida per Tomáš Hodan. Es tracta d’un drama esportiu que conta la història real de Bohumil Hanč i Václav Vrbata, dos pioners de l’esquí txec que van perir a les muntanyes de Krkonoše durant una dramàtica carrera en 1913. El tercer protagonista d’esta història va ser l’esquiador alemany Emmerich Rath que va arrossegar Hanč de tornada al seu campament, però no va aconseguir salvar-lo.

Galeria d'imatges