President
Visita AIJU

Carlos Mazón destaca la capacitat d'innovació i la projecció internacional del sector del joguet alacantí “present a tot el món”

01/12/2023
Carlos Mazón destaca la capacitat d'innovació i la projecció internacional del sector del joguet alacantí “present a tot el món”
  • Assenyala que la Generalitat continuarà alleujant la pressió fiscal i reduint tràmits burocràtics per a impulsar l'activitat econòmica
  • Aposta per continuar treballant amb la comarca de l'Alcoià per a oferir sòl industrial i infraestructures que contribuïsquen al desenvolupament econòmic de la zona
  • Destaca que este sector contribuïx a l'educació del públic infantil en valors com la sostenibilitat, la igualtat, el respecte i la pràctica de l'esport
  • El president de la Generalitat ha visitat l'Institut Tecnològic de Producte Infantil i Oci (AIJU)
     
Ibi.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón ha destacat la capacitat d'innovació i la projecció internacional del sector del joguet alacantí, que “es troba present a tot el món” i que constituïx un dels “millors ambaixadors” de la Comunitat Valenciana.

Carlos Mazón ha fet estes declaracions durant la seua visita a l'Institut Tecnològic de Producte Infantil i Oci (AIJU), en el qual s'ha presentat la 33a edició de la Guia AIJU 2023-2024 i s'ha inaugurat el nou espai de joc ‘Toylab Experience’. El president ha estat acompanyat per la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes i l'alcalde d'IBI, Sergio Carrasco.

Durant la seua intervenció, el cap del Consell ha elogiat el sector del joguet per la seua maduresa i la seua professionalitat, a més de destacar l'elevat nombre de llocs de treball que genera a la comarca de l'Alcoià. De la mateixa manera, ha assenyalat que es tracta d'un sector que contribuïx a l'educació del públic infantil en valors com la sostenibilitat, la igualtat, el respecte i la pràctica de l'esport.

Mazón ha mostrat el suport del Consell a continuar impulsant este sector de l'activitat econòmica fonamental per a la Comunitat Valenciana, i en este sentit s'ha referit a les mesures posades en marxa per a reduir la burocràcia administrativa i per a alleujar la pressió fiscal, “tant de les indústries com del consumidor”.

Així mateix, ha apostat per continuar treballant “braç a braç” amb els alcaldes de la comarca per a oferir sòl industrial i infraestructures que contribuïsquen al desenvolupament econòmic de la zona.

Guia AIJU

En esta edició, la Guia AIJU posa el focus en el joc com un aspecte fonamental per al benestar infantil, considerat per les famílies com una activitat molt més positiva que el temps que els xiquets i xiquetes passen veient la televisió, jugant amb la mòbil/tauleta o amb els videojocs.

En el transcurs de la seua visita, Carlos Mazón ha assistit a la inauguració del 'Toylab Experience' d'AIJU, un espai de joc per a xiquets que naix amb l'objectiu de transmetre a la societat la importància del joc en la infància, a través d'informacions basades en metodologies científiques.

Premis Toy Lab

Finalment, el president de la Generalitat ha entregat els Premis Toy Lab, uns premis que atorga per primera vegada la Guia Lab, després de les votacions de més de 600 famílies espanyoles.

El Premi Jugar per al canvi/accessibilitat s'ha concedit a l'empresa Miniland; el Premi Sostenibilitat a Cefa; el Premi Vida saludable/exercici físic a Chicco i el Premi Strem: Science, Technology, Engineering&Maths a Ludilo.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón