Vicepresidència i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge
Assassinat masclista

El Consell convida a la unitat dels partits polítics per a fer front a la violència sobre la dona

01/12/2023
El Consell convida a la unitat dels partits polítics per a fer front a la violència sobre la dona
  • Membres del Consell, institucions valencianes i la societat han mostrat la seua més rotunda condemna per l'assassinat de Fátima
  • Susana Camarero llança un missatge d'esperança a les víctimes i les anima a denunciar i acudir als recursos que hi ha per a eixir d'esta espiral de violència
  • Ha reiterat el compromís del Consell de combatre “esta xacra” amb tots els recursos i des de tots els fronts

Membres del Consell, representants de les institucions valencianes i la societat civil han guardat un minut de silenci davant del Palau de la Generalitat per a mostrar la seua  condemna més rotunda per l'assassinat de Fátima a les mans del seu exmarit, i mostrar les seues condolences a la seua família, amistats i a tota la ciutat de Sagunt, localitat en la qual residia la víctima.

Al final de la concentració, la vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, ha mostrat la preocupació del Consell per l'estat de salut de la filla de 13 anys de Fàtima, que també ha sigut “víctima d'esta barbàrie”, i ha enviat un missatge d'ànim i afecte a tota la seua família.

Susana Camarero ha recordat les 54 dones assassinades per violència masclista enguany, 6 d'estes a la Comunitat Valenciana, i els i les 55 menors orfes “per esta xacra”.

Des del Consell, ha manifestat, “continuarem lluitant per l'erradicació d'esta violència amb totes les eines per a combatre-la i des de tots els seus fronts, i fem una crida a la unitat de tots els partits polítics i de la societat en el seu conjunt, perquè només des de la unitat, el consens, el pacte i l'acord podrem acabar amb ella”.

Així mateix, la vicepresidenta segona ha destacat la importància de “la prevenció i la conscienciació” amb campanyes com la que la Generalitat ha llançat amb motiu de la celebració del 25N ‘A tu no et fa mal?’, amb la qual s'ha volgut llançar el missatge que la violència masclista “és una qüestió de tota la societat”.

En la seua intervenció, s'ha dirigit a les dones que en estos moments poden estar patint violència masclista perquè sàpien que “hi ha eixida i hi ha recursos als quals podeu acudir per a eixir de l'infern en el qual viviu”.

Finalment, s'ha referit als serveis d'atenció a les víctimes que estan 24 hores al dia perquè qualsevol víctima o qualsevol persona que conega, que sàpia d'una situació de violència de gènere, puga posar-se en contacte.

A més dels telèfons del Servei d'Atenció Telefònica (016 i 900 580 888), la xarxa de Centres Dona de la Generalitat compta amb centres a València, Alacant, Castelló de la Plana, Dénia i Torrevieja, i serveis itinerants a Elda, Yátova, Segorbe, Sant Mateu i Xàtiva.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats