Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Sondeig d'ocupació

L’interior de la Comunitat Valenciana partix amb una previsió d’ocupació superior al 75 % per al pont de desembre

01/12/2023
L’interior de la Comunitat Valenciana partix amb una previsió d’ocupació superior al 75 % per al pont de desembre
  • Els hotels de la costa de la Comunitat Valenciana preveuen una ocupació pròxima al 70 %, i Benidorm té una previsió superior al 81 %
  • Nuria Montes valora positivament les previsions i assenyala que “van en línia amb les dades dels últims mesos, que suposen el colofó a un any que serà bo per al turisme valencià”
     

L’interior de la Comunitat Valenciana partix d’una previsió superior al 75 % per al pont de la Constitució. Així ho mostren els resultats d’un sondeig realitzat per Turisme CV a una mostra representativa d’hotels, tant de litoral com d’interior, de la Comunitat Valenciana per a les nits del 6, 7, 8 i 9 de desembre.

Així, segons el sondeig referit a esta festivitat d’àmbit nacional, la Comunitat Valenciana compta hui dia amb unes reserves confirmades estimades en un 75,5 % a l’interior, on el percentatge més alt el registra l’interior de la província de València, amb una estimació del 82,9 %.

Hi seguix l’interior de la província de Castelló amb una previsió del 73,5 %, mentre que l’interior d’Alacant té unes previsions del 65,2 %.

Quant al litoral, les previsions de Turisme per al pont de la Constitució indiquen que els hotels de costa de la Comunitat Valenciana preveuen una ocupació pròxima al 70 %.

En concret, l’ocupació prevista al litoral de la província de València supera el 60,4 %. Així mateix, l’enquesta mostra que la ciutat de València partix amb unes reserves del 64,5 %. Per als hotels del litoral d’Alacant, sense incloure-hi Benidorm, s’estima una ocupació sobre reserves confirmades del 65,4 %, i el litoral de Castelló mostra una previsió d’ocupació per a les nits del 6 al 9 de desembre del 60,8 %. Destaca, a més, l’estimació del percentatge d’ocupació als hotels de Benidorm, que és hui dia superior al 81 %.

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha manifestat que “les previsions del pont són positives, perquè la posició dels festius en el calendari, unida a unes previsions climatològiques sense pluges i amb temperatures suaus, sobretot a la província d’Alacant, ajuda al fet que l’oferta d’allotjament registre resultats òptims, que aniran millorant amb les reserves d’última hora”.

A més, “programes com el Bo Viatge, d’estímul a la demanda interna dels mateixos valencians, ajuden a mobilitzar l’afluència turística també estos dies”, ha assenyalat la consellera, avançant que el programa registra per a este pont, fins ara, més de 1.500 reserves per a estades a la Comunitat Valenciana i el preu mitjà per reserva augmenta als 688 euros.

Per a Nuria Montes, “estos resultats del pont de desembre, que van en línia amb els que està registrant la Comunitat Valenciana en els últims mesos, suposen el colofó a un any que serà bo per al turisme valencià”. De fet, segons les últimes dades publicades, la Comunitat experimenta un augment superior al 20 % en turisme estranger durant este any, amb l’arribada de més de 8 milions de turistes internacionals fins a setembre.

Finalment, la titular de Turisme ha agraït l’esforç del sector en el seu conjunt, per acumular resultats positius, no només per a este pròxim pont, sinó al llarg de tot este any 2023, “per oferir experiències turístiques sostenibles, de qualitat, diverses i adaptades a tota classe de demandes, que contribuïxen a situar-nos com una de les destinacions favorites per a gaudir en este mes de desembre”.

Galeria d'imatges