Conselleria de Educació, Cultura, Universitats i Ocupació
Centres educatius

Educació obri el procés per a la implantació del districte únic escolar

01/12/2023
  • “Es tracta de fer allò que el Govern de Mazón sempre ha defés: donar llibertat a les famílies per a triar el centre educatiu per als seus fills”, afirma el director general de Centres Docents
  • L'actual model d'admissió a la Comunitat Valenciana establix una estructura eminentment zonal i, en conseqüència, cada zona compta amb els centres educatius que comprén

La Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació ha començat el procés per a la implantació del districte únic escolar.

El ‘Diari Oficial de la Generalitat’ ha publicat este divendres l’anunci de consulta pública prèvia del projecte de decret del Consell pel qual es regula l’admissió dels centres docents públics i privats concertats que impartixen ensenyances d’Educació Infantil, Primària, ESO i Batxillerat, així com els centres específics d’Educació Especial i les unitats específiques en centres ordinaris.

A través d’esta consulta pública s’oferix a la ciutadania informació sobre els antecedents, els problemes que es pretenen solucionar amb la nova regulació, la necessitat i l’oportunitat de la seua aprovació, els objectius, les possibles solucions alternatives i tota la informació que puga ajudar la ciutadania a formar-se una opinió sobre la problemàtica.

L’actual model d’admissió a la Comunitat Valenciana establix una estructura eminentment zonal i, en conseqüència, cada zona compta amb els centres educatius que comprén.

“La nova regulació normativa projectada pretén superar les limitacions imposades per un model d’obligatòria parcel·lació per a passar a un altre en el qual les famílies tinguen l’opció de triar lliurement el centre que s’ajuste als seus interessos i conviccions, i així mateix tinguen opcions reals de poder accedir a este centre”, ha explicat el director general de Centres Docents, Jorge Cabo.

“Es tracta, en definitiva, de fer allò que el Govern de Carlos Mazón sempre ha defés: donar llibertat a les famílies per a triar el centre educatiu per als seus fills”, ha assenyalat.

Amb la publicació este divendres de la consulta pública prèvia s’establix un termini de 10 dies naturals per a recaptar l’opinió de les persones i les organitzacions potencialment afectades. Les aportacions i les opinions referides al projecte es faran dins del termini esmentat abans, a través del portal de participació ciutadana de la Generalitat GVA Participa.

Talls de veu relacionats

Declaracions del director general de Centres Docents, Jorge Cabo