Vicepresidència i Servicis Socials, Igualtat i Vivenda
40é aniversari CVJ

El director general de l’IVAJ felicita el Consell Valencià de la Joventut pel seu treball “incansable” per a representar la joventut valenciana

03/12/2023
  • Amb motiu de la celebració del 40é aniversari de la seua creació, Vicente Ripoll destaca que el CVJ ha servit de “pont” entre la joventut i les institucions
  • El CVJ es va fundar en 1983 i és una entitat membre del Consell de la Joventut d'Espanya

El director general de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Vicente Ripoll, ha felicitat el Consell Valencià de la Joventut (CVJ) pel seu 40é aniversari i ha destacat el treball “incansable” d’esta entitat per a representar la joventut valenciana durant estes quatre dècades.

Ripoll ha assenyalat el “suport continu i la dedicació a la joventut valenciana del CVJ des que es va fundar” i el seu “paper fonamental en el foment de la participació i la representació dels i les jóvens de la Comunitat Valenciana”.

Segons Ripoll, el CVJ “ha treballat incansablement per a ser un espai inclusiu i representatiu per a la joventut valenciana”, i “ha liderat” iniciatives innovadores, programes educatius i campanyes de conscienciació.

A més, “ha servit com a pont entre la joventut i les institucions, empoderant les persones jóvens, promovent activament els seus drets, necessitats i interessos”, ha apuntat.

Per al responsable de l’IVAJ, el compromís i el treball de la joventut valenciana “han sigut i continuaran sent la força impulsora per a dur a terme polítiques de joventut més pròximes i reals”. I és que, a parer seu, “no podem fer polítiques de joventut sense comptar-hi”.

Consell Valencià de la Joventut

El CVJ és el màxim òrgan de representació de les organitzacions de la joventut valenciana i l’interlocutor amb el Consell i les institucions públiques i privades en matèria de joventut. Es va fundar en 1983, mitjançant decret, i és entitat membre del Consell de la Joventut d’Espanya.

Com a plataforma plural i democràtica, el CVJ té quatre objectius fonamentals: defendre els interessos i els drets de la joventut, fomentar l’associacionisme juvenil, representar el moviment associatiu juvenil valencià i col·laborar amb la Generalitat en l’elaboració de les polítiques de joventut.