Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Infraestructures

Pradas mostra el compromís del Consell per a garantir la viabilitat de les obres públiques a la Comunitat Valenciana

01/12/2023
Pradas mostra el compromís del Consell per a garantir la viabilitat de les obres públiques a la Comunitat Valenciana
  • La consellera assegura que la Generalitat “serà sensible a les dificultats del sector davant de l'encariment dels costos de les matèries primeres”
  • Salomé Pradas defén l'aprovació de polítiques per a fomentar la creació d'ocupació, d'empreses i l'atracció d'inversions

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, s’ha compromés davant dels responsables de la Federació de Contractistes d’Obra Pública de la Comunitat Valenciana (FECOVAL) al fet que el Consell “garantirà la viabilitat de les obres públiques” davant de l’encariment dels costos de la construcció, per l’augment de preu de les matèries primeres i la falta de subministrament a causa de la conjuntura internacional.

Pradas ha participat este divendres en la 38a assemblea anual de l’organització, que aglutina les empreses contractistes d’obra pública i on ha assegurat que el Consell “serà sensible a les dificultats del sector, que representa més del 6 % del producte interior brut de la Comunitat Valenciana”.

La consellera ha explicat que a les dificultats econòmiques derivades del context internacional cal sumar “la inestabilitat política” nacional causada “pels pactes d’investidura” per a la presidència del Govern, “que no haurien de condicionar l’execució de les actuacions previstes per l’Administració central en la nostra terra”. No obstant això -ha assenyalat- “la Generalitat està decidida a vigilar el compliment de les obligacions que el Govern té amb la Comunitat”, entre les quals s’inclouen “l’execució d’importants infraestructures que arrosseguen un retard d’anys i les quals el Consell que presidix Carlos Mazón defendrà amb totes les eines al seu abast”.

Per això, la consellera d’Infraestructures ha defés que l’execució del corredor mediterrani, la gran estació Central de València, l’ampliació del port de València o l’execució del pla de rodalia “són només alguns dels projectes inajornables, perquè es posa en risc el futur d’esta Comunitat”.

En este sentit, Salomé Pradas ha recordat als contractistes que el seu departament ha dissenyat, per a l’any que ve, “uns pressupostos realistes que tenen en compte no només els recursos propis, que augmentem un 20 %, sinó també els romanents de partides i convenis sense executar”. En esta línia, la consellera ha recalcat que tindrà especial importància el programa de manteniment d’infraestructures, “que ens permetrà la conservació i explotació de la nostra xarxa viària en condicions adequades i respondre amb celeritat a situacions d’emergència”.

Creació d’ocupació i reactivació econòmica

La consellera ha defés que en estos primers mesos de legislatura “hem prioritzat l’aprovació de polítiques per a fomentar la creació d’ocupació, d’empreses, l’atracció d’inversions i la reactivació econòmica. Tot amb un marc fiscal raonable”. Este Consell -hi ha afegit- “caminarà junt amb el sector perquè com a empreses teniu una responsabilitat addicional a la resta dels integrants de la societat civil: sou generadors d’ocupació i desenvolupament”.

“Compteu amb este Consell per a atendre totes les vostres reivindicacions i necessitats de la mateixa manera que el Consell compta amb vosaltres per a impulsar totes les actuacions que esta Comunitat necessita”, ha conclòs Salomé Pradas.

Galeria d'imatges