Medi Ambient, Infraestructures i Territori
Seguretat viària

La directora general d’Infraestructures destaca la necessitat de “reduir a zero el nombre de víctimes i ferits greus de sinistres viaris”

01/12/2023
La directora general d’Infraestructures destaca la necessitat de “reduir a zero el nombre de víctimes i ferits greus de sinistres viaris”
  • María José Martínez Ruzafa ha recalcat que “cal continuar treballant cap a l'objectiu final de la visió zero, perquè mentre hi haja pèrdua de vides humanes no ens podem donar per satisfets”

La directora general d’Infraestructures i Projectes Urbans, M. José Martínez Ruzafa, ha destacat la necessitat de “reduir a zero el nombre de víctimes i ferits greus de sinistres viaris”. I hi ha afegit que “cal continuar treballant cap a l’objectiu final de la visió zero, perquè mentre hi haja pèrdua de vides humanes no ens podem donar per satisfets”.

Martínez Ruzafa ha remarcat -durant la comissió de seguiment del Pla director de seguretat viària de la Generalitat- que les dades de sinistralitat actuals a la Comunitat són molt similars a les registrades l’any 2019. Només es va experimentar un descens significatiu durant la pandèmia, “però va ser un miratge a causa de la reducció de la mobilitat”, hi ha afegit.

Per a la directora general d’Infraestructures, un dels reptes per a la seguretat viària en el nucli urbà és l’aparició de nous modes de transport no motoritzats, com ho són els patinets, i l’augment de la mobilitat amb bicicleta, “ja que posen a prova la conscienciació de tots els usuaris de les vies”.

D’altra banda, en els trams interurbans “ens centrem a evitar l’augment d’accidents de motoristes i atropellaments d’animals, sense oblidar la perillositat dels xocs frontals entre vehicles”, ha destacat Martínez Ruzafa. I ha matisat que “es posa el focus en el disseny, la construcció i la conservació de les infraestructures, així com en la seguretat dels vehicles i el comportament humà”.

Finalment, la directora general d’Infraestructures ha fet una crida a la conscienciació de la ciutadania perquè “no hi haja distraccions i es pare atenció a l’entorn quan se circula, en el qual conviuen altres formes de mobilitat”. També ha destacat el treball dels serveis d’emergències i els serveis mèdics que intervenen en accidents, i la necessitat de coordinació i rapidesa d’actuació davant d’un potencial sinistre.

Comissió de seguiment

La comissió de seguiment del Pla director de seguretat viària va quedar constituïda amb la publicació de l’Acord, de 7 d’abril, de 2017, del Consell, pel qual s’aprova el Pla director de seguretat viària de la Generalitat. Este pla director té com a objectiu general la reducció de l’accidentalitat i de les seues conseqüències en tota la Comunitat Valenciana, des d’una perspectiva multidisciplinària, amb la participació de diverses conselleries en funció dels seus àmbits competencials.

Galeria d'imatges