Vicepresidència i Servicis Socials, Igualtat i Vivenda
Jornada Dona Gitana

La directora general d’Igualtat recalca la labor de l’Associació Dones Gitanes per a “enfortir la figura de les dones a través d’espais participatius culturals”

01/12/2023
Davinia Bono ha manifestat que estes jornades ajuden a donar visibilitat a les “dones gitanes que lluiten contra els estereotips de la societat”
  • Davinia Bono ha manifestat que estes jornades ajuden a donar visibilitat a les “dones gitanes que lluiten contra els estereotips de la societat”

La directora general d’Igualtat i de l’Institut de les Dones, Davinia Bono, ha recalcat la labor que realitza l’Associació Dones Gitanes de València per a “enfortir la figura de les dones gitanes a través d’espais participatius culturals i la creació de xarxes socials de dones”.

Davinia Bono ha fet estes declaracions en l’acte d’inauguració de la jornada ‘Cultura i dona gitana’ que s’ha celebrat a la Biblioteca Municipal Casa de la Reina a València. Prèviament a l’acte s’ha guardat un minut de silenci en repulsa contra l’assassinat a Sagunt d’una dona a les mans de la seua exparella.

En el seu discurs d’obertura, la directora general d’Igualtat ha declarat que esta classe de jornades són un instrument per a donar visibilitat a dones gitanes fortes i preparades, “que, amb el seu exemple i testimoni, lluiten contra els estereotips arrelats en la societat”, així com per “la igualtat entre dones i hòmens dins de la seua pròpia comunitat”.

I ha recordat que, des de la Conselleria, s’impulsa i es coordina l’Estratègia valenciana per a la igualtat i la inclusió del poble gitano, a més de la coordinació de la Xarxa Valenciana d’Igualtat que garantix la incorporació de la perspectiva de gènere. Així mateix, es realitzen activitats de sensibilització i participació en què es compta amb les associacions de dones gitanes de la zona.

Durant el desenvolupament de la jornada s’han abordat aspectes relacionats amb la representació de la dona gitana des de la perspectiva cultural i artística, com ho són les xarxes socials. Finalment, s’ha fet la presentació de la 6a edició del concurs ‘Fotografia i dona gitana’.

Galeria d'imatges