Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge
Dia Mundial de la Sida

La secretària autonòmica d’Igualtat i Diversitat convida la societat a “conjuminar esforços per a augmentar la consciència sobre el VIH i mostrar solidaritat amb les persones afectades”

01/12/2023
La secretària autonòmica d’Igualtat i Diversitat convida la societat a “conjuminar esforços per a augmentar la consciència sobre el VIH i mostrar ...
  • La secretària autonòmica d'Igualtat i Diversitat ha inaugurat l'acte organitzat per la Conselleria amb motiu del Dia Mundial de la Sida
  • Igualtat ha llançat una campanya conjunta amb Calcsicova de conscienciació i sensibilització contra els estigmes i els estereotips

La secretària autonòmica d’Igualtat i Diversitat, Asunción Quinzá, ha fet una crida a la societat per a “conjuminar esforços que generen un augment de la consciència del que suposa el VIH i mostrar solidaritat amb les persones afectades”.

Asunción Quinzá ha inaugurat l’acte organitzat per la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Sida, que ha comptat amb la col·laboració de la Coordinadora d’Associacions de VIH i Sida de la Comunitat Valenciana (Calcsicova) i el Comité VLC.

En un acte obert al públic, s’ha celebrat una jornada al Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MUVIM) amb xarrades, actuacions i una taula redona en la qual han participat persones portadores del VIH i professionals sanitaris.

En la seua intervenció, la secretària autonòmica s’ha referit a la campanya ‘Hui toca’ que ha llançat la Conselleria amb motiu d’este dia, en la qual es convida els ciutadans i ciutadanes a “acabar amb prejuís i estereotips cap al VIH i contribuir a crear una societat solidària, diversa i inclusiva”.

L’acte ha començat amb la projecció del documental ‘Émfasis: Indetectable/intransmissible’. Es tracta d’un curtmetratge produït pel Comité Antisida de València sobre la visibilitat de les persones amb VIH, escrit i dirigit per Pilar Devesa.

A continuació, s’ha celebrat una taula redona moderada per l’artista drag Liz Dust amb la participació de professionals sanitaris, representants de les entitats i testimonis de persones portadores del VIH.

 

Galeria d'imatges