Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge
Dia Mundial de les Persones amb Discapacitat

Susana Camarero trasllada el seu “total compromís” amb les persones amb discapacitat per a “millorar la seua qualitat de vida, inclusió, participació social, igualtat i accessibilitat universal”

01/12/2023
Susana Camarero trasllada el seu “total compromís” amb les persones amb discapacitat per a “millorar la seua qualitat de vida, inclusió, ...
  • La vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge ha visitat el centre ocupacional de formació de persones amb discapacitat Doble Amor de Benidorm, amb motiu de la commemoració del Dia Mundial de les Persones amb Discapacitat 
  • Avança que el Consell impulsarà el I Pla d'atenció a les persones amb discapacitat a la Comunitat Valenciana
  • Recorda que el 6,4 % de la població de la Comunitat Valenciana té alguna discapacitat, la qual cosa suposa un total de 330.000 persones

La vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, ha traslladat el seu “total compromís” amb les persones amb discapacitat per a “millorar la seua qualitat de vida, inclusió i participació social, igualtat i no discriminació, així com tot el que té a veure amb l’accessibilitat universal”. A més, ha insistit en l’especial atenció que des del seu departament es presta a tot el que té a veure amb l’autonomia personal i la vida independent de les persones amb discapacitat.

Amb motiu de la commemoració del Dia Mundial de les Persones amb Discapacitat, que se celebra este diumenge, 3 de desembre, la titular de Serveis Socials ha visitat, este divendres, a Benidorm, el centre ocupacional de formació de persones amb discapacitat Doble Amor, junt amb l’alcalde de la localitat i president de la Diputació d’Alacant, Toni Pérez.

Durant el recorregut per les instal·lacions, Susana Camarero ha estat acompanyada pel president de l’Associació Doble Amor, Jose Luis Calvo, i el director del centre ocupacional, Luis Alfonso Núñez, els quals han mostrat a la vicepresidenta la labor que realitza tant l’associació com el mateix centre, que disposa d’un total de 52 places concertades.

En concret, Susana Camarero ha pogut conéixer de primera mà com s’impartix la formació a les persones amb discapacitat intel·lectual que acull el centre, així com els diversos programes i metodologies que s’utilitzen per a prestar la millor atenció a cada persona en funció de les necessitats i les capacitats individuals.

En este sentit, ha recordat que el 6,4 % de la població de la Comunitat Valenciana té alguna discapacitat, la qual cosa suposa un total de 330.000 persones. Per això, ha reiterat que, tal com va anunciar este dijous en les Corts, la Conselleria de Serveis Socials posarà en marxa el I Pla d’atenció a les persones amb discapacitat a la Comunitat Valenciana, així com l’Estratègia autonòmica en trastorns d’espectre autista (TEA).

De la mateixa manera, ha assegurat que té previst impulsar la creació d’un consell assessor de la discapacitat, en el qual estaran representats tots els sectors de la discapacitat, per a potenciar el diàleg civil i la transversalitat de les polítiques socials en este àmbit.

“I tot això ho farem treballant directament amb les persones amb discapacitat, perquè tenim el convenciment que hem d’escoltar i atendre les seues necessitats en primera persona i des de la seua perspectiva”, ha recalcat la consellera.

Centre Ocupacional Doble Amor

El Centre Ocupacional Doble Amor és un centre concertat per a la formació de persones amb discapacitat de Benidorm i la comarca de la Marina Alta. Forma part de l’Associació Doble Amor, que va nàixer fa 50 anys. El centre es va crear 10 anys més tard, en 1980.

El seu principal objectiu és millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i procurar el seu desenvolupament integral, seguint el model de planificació centrat en cada persona. Oferix recursos humans i material per a satisfer les necessitats de les persones amb diversitat funcional, potenciant la seua vida de persona adulta.

Durant la visita, la vicepresidenta ha conegut l’equip de professionals que treballen en el centre i la important labor que exercixen centrada en l’orientació, el suport i la mediació familiar, així com en la participació i la intervenció comunitària i l’atenció a l’envelliment actiu.

Entre les iniciatives que promou el centre destaca el projecte de creació d’un equip de futbol federat. A més, les persones amb discapacitat que integren l’equip de petanca han sigut proclamades campiones provincials.

Galeria d'imatges