President
Assemblea CEC

Carlos Mazón destaca el dinamisme del sector del calcer d’Elx, que es veurà impulsat per l’arribada del tramvia al parc empresarial

01/12/2023
Carlos Mazón destaca el dinamisme del sector del calcer d’Elx, que es veurà impulsat per l’arribada del tramvia al parc empresarial
  • La infraestructura, que ja té dotació en el Pressupost de la Generalitat, permetrà el desplaçament diari d'almenys 7.000 treballadors del calcer al polígon industrial
  • El president destaca l'aposta del Consell per les “infraestructures i la rebaixa de la pressió fiscal” per a activar l'activitat empresarial
  • Carlos Mazón ha assistit a l'Assemblea General de la Confederació Europea del Calcer (CEC), en la qual ha sigut elegida presidenta la il·licitana Rosana Perán
  • El cap del Consell subratlla que este nomenament reforça el “lideratge europeu d'Elx en el sector del calcer”
     

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha destacat el “dinamisme”, la “projecció” i les “oportunitats” que representa el sector del calcer d’Elx i ha avançat que la Generalitat donarà l’impuls definitiu perquè el tramvia que connecte la ciutat amb el parc empresarial d’Elx siga una realitat. Esta infraestructura beneficiarà en gran manera les empreses del calcer i, especialment, els 7.000 treballadors d’esta indústria que cada dia es desplacen fins a este polígon industrial.

El president de la Generalitat ha assistit este divendres, junt amb la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, i l’alcalde d’Elx, Pablo Ruz, a l’Assemblea General de la Confederació Europea del Calcer (CEC), en la qual ha sigut elegida presidenta la il·licitana Rosana Perán, que substituirà en el càrrec Luis Onofre.

Carlos Mazón ha destacat que este nomenament reforça “el lideratge europeu d’Elx en el sector del calcer” i ha assenyalat que és una gran notícia “per a tots els empresaris, no només per als del calcer”.

El president ha elogiat la trajectòria de Rosana Perán, que també dirigix la Federació d’Indústries del Calcer d’Espanya (FICE), i ha assenyalat que “ha fet marca Espanya des d’Alacant” i que, a partir d’ara, “la marca Europa del calcer tindrà segell espanyol”.

Fortaleses, reptes i oportunitats

En la seua intervenció, el cap del Consell ha destacat les fortaleses del sector del calcer, que “summa projecció, marca i presència en els mercats”, tant nacionals com internacionals.
 
Així mateix, ha indicat que el calcer s’enfronta a “importants reptes” futurs que impliquen el “reciclatge, els nous materials, la internacionalització i la digitalització”, entre altres. En esta línia, ha apuntat que este sector representa també una gran oportunitat laboral per a jóvens amb talent i formació en les àrees de disseny i publicitat.

Impuls del Consell

Carlos Mazón també ha reiterat el seu “compromís” amb els emprenedors il·licitans i ha apuntat que des del Consell es crearan les condicions adequades per al desenvolupament d’empreses i negocis a la Comunitat Valenciana, i això implica donar “estabilitat” a empresaris i inversors.

En este sentit, ha explicat que el Consell treballa a facilitar als empresaris la realització de tràmits administratius eliminant burocràcia; dur a terme rebaixes d’impostos; facilitar sòl industrial; impulsar infraestructures, tant per al transport de mercaderies com de treballadors, i apostar per una política energètica menys dependent de l’exterior.

Tramvia, una infraestructura “necessària”

Carlos Mazón ha explicat que la construcció d’una línia de tramvia que connecte la ciutat d’Elx amb el seu parc empresarial ja té dotació en el pressupost de la Generalitat per a l’exercici 2024 i que per a la redacció del projecte es partirà dels estudis previs realitzats per la Diputació d’Alacant.

En este sentit, el cap del Consell ha destacat la col·laboració que s’ha dut a terme entre administracions i ha recalcat que la Generalitat s’ha “alineat” amb la Diputació d’Alacant i l’Ajuntament d’Elx “per a la posada en marxa d’una infraestructura molt necessària”.

CEC

La Confederació Europea del Calcer (CEC) agrupa 19.000 empreses sabateres del continent, que donen treball a unes 240.000 persones. Esta associació té entre els seus objectius la millora de la competitivitat, el creixement de les empreses associades i l’impuls de la transició cap a la sostenibilitat i la digitalització.

La seua nova presidenta, Rosana Perán, exercix també la presidència de la Federació d’Indústries del Calcer d’Espanya (FICE) -va ser la primera dona a ocupar eixe lloc- i la vicepresidència del Grup Pikolinos, empresa exportadora que va fundar el seu pare, Juan Perán.

A l’assemblea general de la CEC, celebrada a Elx, han assistit membres de les federacions europees del calcer dels principals països productors, entre els quals França, Itàlia, Portugal, Polònia, Romania i Hongria, a més d’Espanya.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón