Innovació, Indústria, Comerç i Turisme

Nuria Montes destaca el potencial turístic de les festes en el I Congrés Terra de Festes celebrat a Benidorm

02/12/2023
Nuria Montes destaca el potencial turístic de les festes en el I Congrés Terra de Festes celebrat a Benidorm
  • La consellera anima municipis i entitats a “iniciar el camí perquè es reconega la singularitat de les seues celebracions”
  • La Comunitat té actualment 14 festes d'interés turístic internacional i unes 450 amb alguna classe de reconeixement
Benidorm.

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha clausurat este dissabte el I Congrés Terra de Festes a Benidorm, organitzat per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP). En el seu discurs, Montes ha destacat el potencial que tenen “les tradicions festives” per a fer “de la nostra Comunitat un lloc únic i ple d’experiències que oferir als nostres visitants”.

La consellera ha agraït “a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies l’organització d’este congrés, un espai on s’han compartit experiències, reflexions i, sobretot, l’amor per les nostres festivitats”. “Estes trobades són importants per a evidenciar encara més la riquesa de les nostres tradicions, i per a la posada en marxa d’una xarxa de col·laboració que ens ajuda a tots a preservar i potenciar allò que ens identifica com a poble”, ha explicat.

Per a Montes, “Terra de Festes és més que un projecte, és un llegat que ens compromet a promoure, protegir i difondre el nostre ric patrimoni cultural. Celebrar les nostres festivitats no és només un moment lúdic, és també una manera de fer valdre els nostres costums i reconéixer aquells que s’esforcen al llarg de tot l’any per a mantindre vives les nostres tradicions”.

En este sentit, la consellera ha recordat que “des de Turisme Comunitat Valenciana, continuem treballant junt amb municipis i entitats representatives de les festes per a impulsar la seua declaració com a esdeveniments d’interés turístic”. “De fet, des d’ací vos anime a iniciar este camí, perquè este esforç no només es traduïx en reconeixement, sinó també en una finestra oberta al món, que permet mostrar el nostre costat més autèntic a aquells que ens visiten a la recerca d’experiències úniques i enriquidores”, hi ha afegit.

Més de 450 festes

En total, la Comunitat Valenciana té 14 festes d’interés turístic internacional, “autèntics emblemes de la nostra destinació que ja gaudixen d’un reconeixement en mercats llunyans”, ha explicat Montes. “De la mateixa manera, tenim 39 festes d’interés turístic nacional, 80 d’interés turístic autonòmic, 116 provincials i 206 locals”, amb la qual cosa sumen “més de 450 propostes que componen el nostre catàleg d’oferta festiva i singular”.

“És crucial entendre que les nostres festes són molt més que celebracions, són la materialització de la nostra identitat, són el reflex de la nostra història, l’essència del que som com a comunitat”, ha manifestat. “En un món on la globalització amenaça a difuminar les singularitats i on el turista és cada vegada més exigent, les nostres festivitats es convertixen en elements que ens aporten autenticitat, singularitat i excel·lència. Sens dubte, ens fan més competitius com a destinacions”.

Per eixe motiu, ha seguit la consellera, les festes “són un motor econòmic, social i cultural indiscutible” i “és la nostra responsabilitat continuar secundant, promocionant i preservant estes manifestacions culturals per a les generacions futures”.

Galeria d'imatges