Conselleria de Educació, Cultura, Universitats i Ocupació

Labora reclama al Govern que aclarisca la postura que té sobre el subsidi de desocupació

02/12/2023
  • “És sorprenent que hàgem trobat en menys de vint-i-quatre hores dos reformes completament contraposades que venen d'un mateix òrgan col·legiat”
  • El director de Labora ha sol·licitat una coordinació millor entre els servicis públics d'ocupació per a, entre tots, “ser més eficaços i dissenyar polítiques d'ocupació que realment aconseguisquen rebaixar la taxa de desocupació”
València.

El secretari autonòmic d'Ocupació, Antonio Galvañ, ha reclamat al Govern central que aclarisca la postura que té davant de l'assegurança de desocupació. Galvañ ha fet estes declaracions després de conéixer a través dels mitjans de comunicació que el Govern especula, en la futura llei d'ocupació, sobre dos opcions oposades, que passen per reduir-la de manera progressiva, realitzada pel Ministeri d'Economia, i per ampliar-la, proposada per Yolanda Díaz.

“És sorprenent que ens hàgem trobat en menys de vint-i-quatre hores dos reformes completament contraposades que venen d'un mateix òrgan col·legiat”, ha declarat el director general de Labora, que ha demanat al Govern que aclarisca què farà amb les assegurances de desocupació.

Per a Galvañ, el subsidi per desocupació (la prestació que cobren les persones que estan a l'atur quan esgoten la prestació contributiva) és un tema prou sensible i vital per a les persones que es troben en una situació delicada perquè els diferents membres del Govern “es dediquen a torpedinar-se fent la guerra”.

“Les persones desocupades no mereixen això”, ha indicat Antonio Galvañ, que hi ha afegit que en el context econòmic en què es troba Espanya és “precisament la confiança, la seguretat i la certitud per a poder avançar el que es necessita”.

El secretari autonòmic d'Ocupació ha assenyalat, no obstant això, que el Govern trobarà en el Consell, a través de Labora, un aliat, sempre que plantegen reformes que redunden en el benefici de les persones desocupades, però sempre realitzades buscant-ne l'eficàcia i la inserció real en el mercat de treball.

Per a Galvañ, l'assegurança de desocupació té dos funcions: una, prestar una cobertura en una situació en què una persona s'ha quedat sense lloc de treball i necessita una sèrie de recursos, però fonamentalment eixos recursos han d'anar destinats a la cerca activa d'ocupació. “Si esta persona té un GAP de formació, per exemple, estos recursos que li proporciona la prestació han de servir perquè puga adquirir competències que li permeten inserir-se en el mercat laboral”, ha assenyalat.

El director de Labora ha sol·licitat una coordinació millor entre els servicis públics d'ocupació per a, entre tots, “ser més eficaços i dissenyar polítiques d'ocupació que realment aconseguisquen rebaixar la taxa de desocupació”.

“Si no dissenyem una formació que realment millore l'ocupabilitat de les persones, unes accions de foment d'ocupació que garantisquen que les empreses tinguen l'ajuda necessària per a transformar una persona desocupada en una persona activa i productiva, i que puga prolongar la vida laboral fins al final de la carrera productiva, no estarem sent eficaços amb els fons públics”, ha finalitzat.