President
IX Edició Brindis del Cava de Requena

Carlos Mazón: “El reconeixement de la DO Cava de Requena és un assoliment a la nostra identitat, tradició i a una joia enològica única”

02/12/2023
Carlos Mazón: “El reconeixement de la DO Cava de Requena és un assoliment a la nostra identitat, tradició i a una joia enològica única”
  • Assegura que és un brindis molt especial per a començar el Nadal “presumint del nostre orgull” i amb “les millors perspectives per al nostre cava” 
  • S'ha compromés a secundar i promoure “la indústria vinícola, reconeixent-ne la importància econòmica i cultural”
  • Ha avançat que es fomentarà l'enoturisme a través d'una “nova oficina de desenvolupament turístic a Requena” 
  • El cap del Consell ha anunciat que es milloraran les connexions per carreteres per a augmentar la connectivitat i vertebració d'esta zona
  • El president de la Generalitat ha assistit a la IX Edició del Brindis del Cava a Requena
     
Requena.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha assegurat que el reconeixement de la DO Cava de Requena en els tribunals és un assoliment de la nostra “identitat, tradició i patrimoni” i de la unitat de tot el sector per la defensa legítima per un producte que conjumina “qualitat, sabor, paisatge i bon fer” dels nostres productors.

El cap del Consell s'ha expressat en estos termes en la IX Edició del Brindis del Cava en un acte que també ha participat el conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre; l'alcaldessa de Requena, Rocío Cortés, i la presidenta de l'Associació d'Elaboradors del Cava de Requena, Rebeca García, i en que s'ha nomenat embaixadora del cava a l'escriptora Elvira Lindo.

La batalla legal que s'ha lliurat per a permetre que el Cava de Requena porte amb si el nom de la seua subzona ha sigut una “prova de la determinació i la perseverança dels productors locals”, una victòria que és un “motiu d'orgull per a tots nosaltres”.

Per al president de la Generalitat este serà un “brindis molt especial per al sector, per a sentir-nos orgullosos del nostre origen i de la nostra identitat”. En esta línia, ha recordat que el Nadal és de la Comunitat Valenciana, on està “el millor torró, el millor raïm, el millor cava o els millors joguets”. 

Projecció del sector

A més, serà la punta de llança perquè el Cava de Requena millore en els pròxims anys les vendes i la projecció internacional. En esta línia, s'ha compromés a secundar i promoure “la indústria vinícola, i ha reconegut la seua importància econòmica i cultural”.

De fet, les xifres del Cava de Requena no han deixat de créixer. Per a enguany es preveu una producció de 15 milions de botelles. El president ha destacat que este “èxit contribuïx al desenvolupament econòmic de la regió i enfortix la identitat de Requena com un centre d'excel·lència en la producció del cava”. 

“No es tracta només d'un èxit comercial”, ha explicat, sinó també d'un “reconeixement creixent” i de la preferència dels consumidors per la “qualitat excepcional del Cava de Requena i una joia enològica única”.

Així, ha avançat que es fomentarà l'enoturisme a través d'una “nova oficina de desenvolupament turístic a Requena” i ha anunciat que en els pròxims dies es milloraran “les connexions per carreteres per a augmentar la connectivitat i vertebració” d'esta zona, i això facilitarà que els productes tinguen millor comunicació per a arribar als mercats i augmentarà la visibilitat turística de la comarca.

El Brindis del Cava, celebrat al temple de Sant Nicolau, està organitzat per l'Ajuntament de Requena. El responsable del Consell ha brindat per “l'esforç, la passió i l'èxit continus d'esta indústria, i pel començament de molts més assoliments per vindre”.

Galeria d'imatges