Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge
Ajudes amb finalitats socials

Habitatge destina més de cinc milions d'euros a 36 projectes de rehabilitació d'edificis i habitatges a través del pla 'Recuperem llars'

04/12/2023
  • Les subvencions concedides ascendixen a un total de 5.476.526 euros
  • La rehabilitació es realitzarà en habitatges i edificis d'entitats locals destinats a habitatges de lloguer amb finalitats socials

La Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) la resolució de concessió de les ajudes del pla 'Recuperem llars', que subvencionarà un total de 36 actuacions a la Comunitat Valenciana.

En el marc de la convocatòria per a 2023, gestionada des de la Direcció General d'Habitatge, s'han concedit un total de 5.476.526 euros, que es destinen a la rehabilitació d'habitatges o edificis d'habitatges d'entitats locals destinats a habitatges de lloguer amb finalitats socials.

Les sol·licituds presentades telemàticament han ascendit a 56, de les quals n'han sigut vàlides 36 i 20 n'han resultat improcedents, desistides o duplicades d'unes altres presentades anteriorment.

Totes les peticions presentades han sigut avaluades seguint el procediment de concurrència competitiva recollit en les bases reguladores de l'Ordre 2/23 de 15 de febrer.

Entre les actuacions concedides, un 47 % corresponen a la província de València, que registra 17 peticions, un 39 % a la província de Castelló amb 14 expedients, i un 14 % a la província d'Alacant amb 5 sol·licituds presentades.

Cal recordar que les ajudes pertanyents al pla 'Recuperem llars' tenen com a objectiu que els habitatges de patrimoni municipal estiguen perfectament adequats per a la seua habitabilitat amb la rehabilitació efectuada.

A més, estes aportacions també estan destinades a incrementar el parc d'habitatges local per a la seua posterior rehabilitació i que puguen ser llogats per a finalitats socials. Els principals beneficiaris d'estes subvencions són els municipis afectats per l'amenaça de despoblament i les localitats xicotetes.