President
‘Bastim ponts. Trobades pel diàleg’

Carlos Mazón anima a recuperar el valor de la Constitució

04/12/2023
Carlos Mazón anima a recuperar el valor de la Constitució
  • Subratlla que el procés constituent no va ser tant un mèrit de la classe política “sinó el sentir d'una ciutadania que clamava per això”
  • El president ha clausurat el fòrum ‘Bastim ponts. Trobades pel diàleg’, organitzat pel diari Las Provincias en defensa de la Constitució
València.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha animat hui la societat civil i el poble valencià a recuperar el valor de la Constitució, i ha destacat que “és un deure de tots reviure-la i reidealitzar-la” davant del moment “crucial” que vivim a Espanya.

Així ho ha manifestat en la clausura del fòrum ‘Bastim ponts. Trobades pel diàleg’, organitzat pel diari Las Provincias en defensa de la Constitució, on ha valorat l’esperit constitucional.

El cap del Consell ha assenyalat que des que s’aprovara la Constitució espanyola s’han fet dos reformes, mentre que en països com Alemanya, Àustria o Suècia s’han escomés 62, 55 o 34 reformes, respectivament.

Per a Carlos Mazón “l’efecte contrari de declarar intocable la nostra constitució per a mantindre-la viva potser l’haja anquilosada i l’haja feta presa dels que la volen enderrocar”. I ha prosseguit que “potser estem a un minut que un sol misto ho pose en perill tot”. Per això ha animat “a regar la Constitució tots els dies”.

Igualment, ha alertat que està en risc, “com a mínim”, la separació de poders, el joc de les majories, la igualtat dels ciutadans i dels territoris i els principis de la Constitució.

Finalment, ha asseverat que el procés constituent no va ser tant un mèrit de la classe política “sinó el sentir d’una ciutadania que clamava per això”.

Per això, ha instat la societat al fet de no confiar només en el lideratge polític, sinó a recordar com es va fer la transició espanyola. En la seua opinió, és el “moment de la societat civil per a traslladar l’esperit que es manté idealitzat de la Constitució”.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats