Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
#DansaValencia24

Dansa València obri una convocatòria per a programar tres breus espectacles de carrer dins del cicle ‘Moviments urbans’

05/12/2023
Dansa València obri una convocatòria per a programar tres breus espectacles de carrer dins del cicle ‘Moviments urbans’
  • S'exhibiran en itineraris pel centre històric de València i en espais no convencionals el mes d'abril de 2024
  • El termini per a presentar les propostes estarà obert fins al pròxim 29 de desembre

El festival Dansa València, impulsat per la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport en col·laboració amb l'Ajuntament de València, ha obert la convocatòria per a la selecció d'un màxim de tres projectes coreogràfics breus que formaran part del cicle ‘Moviments urbans’.

Estos espectacles seran exhibits en itineraris pel centre històric de València i en espais no convencionals de la ciutat durant la pròxima edició d'este certamen, que tindrà lloc l'abril de 2024.

‘Moviments urbans’ té com a objectiu crear una comunitat entorn de les arts del moviment que incloga la ciutadania. Per a fer-ho, s'utilitza un format que situa la dansa en els llocs de pas per a fer més accessible este llenguatge artístic als habitants i, mitjançant la creació contemporània, generar nous diàlegs i mirades plurals cap a la realitat.

En este sentit, la directora artística de Dansa València, María José Mora, ha destacat que ‘Moviments urbans’ forma part de “l'esforç per acostar esta disciplina a la població” amb un format que “redunda en una major accessibilitat de la dansa per a un públic més ampli, en crear una experiència única que naix de combinar l'entorn amb l'expressió artística”.

“De fet -ha apuntat- en les últimes edicions hem observat un creixent interés per part dels transeünts que esperem que seguisca en augment”.

Per la seua banda, el regidor d'Acció Cultural, Patrimoni i Recursos Culturals de l'Ajuntament de València, José Luis Moreno, ha destacat la voluntat del consistori valencià de fomentar la cultura “en el seu sentit més ampli, en totes les seues expressions i manifestacions, i la dansa és, sens dubte, una d'estes”.

“Per això, a través de la iniciativa esmentada, volem acostar esta disciplina a la quotidianitat de l'espai urbà i, per tant, a tota la ciutadania, potenciant els nostres carrers com a llocs idonis per a la creativitat i l'intercanvi cultural i, en definitiva, transcendint la seua concepció com a zones exclusivament de pas”, ha afegit.

La convocatòria oberta ara està dirigida a artistes, companyies i professionals residents o treballadors a la Comunitat Valenciana que es dediquen a les àrees de la dansa i les arts del moviment i que desenvolupen propostes d'exhibició.

El termini per a participar estarà obert fins al pròxim 29 de desembre. Les peces seleccionades s'exhibiran en dos ocasions al llarg de l'edició de Dansa València 2024.

Des de l'organització del festival es fa una crida a tots els professionals del sector a participar en esta convocatòria i a continuar fent de ‘Moviments urbans’ una via d'expressió de les tendències més contemporànies vinculades a la dansa.

Galeria d'imatges