Conselleria de Educació, Cultura, Universitats i Ocupació
Noves places idiomes en línia

Labora oferix 600 noves places al seu campus virtual d'idiomes

05/12/2023
  • S'avança la segona edició d'estos cursos d'anglés, francés i alemany, després d'esgotar-se ràpidament les 660 places anteriors per la gran demanda
  • Podran sol·licitar-se fins al 10 de desembre, i estan orientats a millorar la inserció laboral de l'alumnat de manera interactiva i flexible

Labora, el Servei Valencià d'Ocupació i Formació, ja ha obert la segona edició de cursos d'idiomes al seu campus virtual formatiu. Es tracta de cursos gratuïts d'anglés, francés i alemany als quals pot accedir qualsevol persona donada d'alta en el Servei d'Ocupació de Labora. Hi haurà 600 noves places, que podran sol·licitar-se fins al 10 de desembre. Els cursos s'iniciaran el 19 de desembre amb diferents duracions.

Així, cada combinació d'idioma i nivell comptarà amb un grup de 60 estudiants, a excepció dels nivells B1 i B2 d'anglés, que tindran 2 grups. Es recomana fer ,prèviament, una prova de nivell i sol·licitar el curs desitjat tan prompte com es puga, perquè les places es concedixen per ordre d'inscripció després de revisar la documentació justificativa.

Esta nova edició s'avança després de l'èxit de l'anterior, que va eixir a la llum este mateix mes de novembre i que va esgotar les seues 660 places en pocs dies. El motiu té a veure amb la creixent demanda de la formació a distància, en un context sociolaboral on guanya pes el coneixement de llengües estrangeres.

Com anteriorment, el Servei Valencià d'Ocupació i Formació oferix cursos d'anglés en els nivells A1, A2, B1 i B2; així com els graus A1 i A2 de francés i alemany. La duració de cada un és de 150 hores (en el cas dels nivells A1 i A2), o de 240 hores per a les modalitats més avançades (B1 i B2). La matrícula podrà sol·licitar-se en este enllaç, on també pot trobar-se tota la informació sobre el Campus Virtual Labora Formació, i fer els tests de nivell de cada idioma.

En què consistixen els cursos i el seu nou calendari

Cal ressaltar que els cursos estan tutoritzats i, a més, oferixen una gran flexibilitat a l'alumnat, qui pot completar-los al seu ritme i compatibilitzar-lo amb altres activitats. Enguany, com a novetat, Labora oferirà gravació amb una eina de reconeixement de veu i tutories virtuals setmanals. Una vegada finalitzades amb èxit, les accions formatives atorguen un diploma que acredita la corresponent competència lingüística.

Esta segona edició del campus virtual 2023-2024 té planificat el calendari següent, per a interés de l'alumnat potencial:

-Publicació dels cursos i termini d'inscripcions: del 4 al 10 de desembre de 2023.

-Període de validació de la documentació: de l'11 al 15 de desembre.

-Inici de tots els cursos d'idiomes: 19 de desembre.

-Finalització: 8 d'abril de 2024 (nivells A1 i A2 de qualsevol llengua); 15 d'abril (anglés B1 i B2).

Idiomes i altres competències transversals per a millorar l'ocupabilitat

Amb l'objectiu de respondre a les canviants necessitats de la societat, Labora ha augmentat la seua programació didàctica en línia. És una opció cada vegada més sol·licitada i que possibilita més seguretat i personalització d'acord amb les preferències individuals de cada persona. La finalitat és facilitar el seu aprenentatge en tres de les llengües estrangeres més demandades pel mercat laboral valencià.

Totes les persones que s'inscriguen en Labora (ja estiguen en desocupació o treballant) poden accedir a estos cursos. A més, l'aprenentatge d'idiomes aporta una sèrie de beneficis personals i professionals, com es detalla en el blog de Labora.

Pròximament, el Servei Valencià d'Ocupació i Formació llançarà al campus virtual els seus cursos de competències transversals i digitals. El seu objectiu és millorar la capacitació laboral de la ciutadania i aportat habilitats personals i interpersonals demandades pel mercat laboral, com ara la comunicació, el lideratge, el maneig de l'estrés o la gestió del temps.

A més d'incidir en el desenvolupament de les seues competències digitals més bàsiques en ofimàtica, i altres molt noves com la introducció a conceptes com la intel·ligència artificial o el big data. Estos programes formatius seran de 25 hores a 60 hores, i estaran disponibles, com la modalitat en línia permet, les 24 hores del dia.