Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Espectacles

Cultura oferix un pont ple de teatre i titelles al Teatre Arniches d'Alacant

05/12/2023
Cultura oferix un pont ple de teatre i titelles al Teatre Arniches d'Alacant
  • El mar. Visió d’uns nens que no l’han vist mai, de Xavier Bobés i Alberto Conejero, és la proposta teatral per al dissabte 9 de desembre
  • L'Arniches torna a convertir-se en una de les seus de Festitíteres amb dos funcions els dies 6 i 10 de desembre

L'Institut Valencià de Cultura (IVC) oferix per a este pont propostes de teatre i titelles per a tots els públics al Teatre Arniches d'Alacant els dies 6, 9 i 10 desembre. 

En primer lloc, està programada El mar. Visió d’uns nens que no l’han vist mai, escrita i dirigida per dos dels màxims exponents de la dramatúrgia contemporània com són Xavier Bobés i Alberto Conejero, que firmen esta obra creada a partir de textos dels xiquets i xiquetes de l'escola de Bañuelos de Burueba, i del seu mestre Antoni Benaigues, Marina Garcés i el mateix Conejero. La funció serà el dissabte 9 de desembre a les 20.30 hores. 

Xavier Bobés i Sergi Torrecilla sobre l'escenari narren la història d'una promesa que no es va poder complir, la que va fer un mestre als seus alumnes. El mestre era Antoni Benaiges. Els alumnes eren els xiquets i xiquetes de l'escola rural de Bañuelos de Bureba, un poble de la província de Burgos. La promesa era conéixer el mar i la va fer un dia d'hivern de l'any 1936. 

L'any 1934 el jove mestre català arriba a l'escola rural de Bañuelos de Burueba. Pocs mesos després paga de la seua butxaca una impremta i un gramòfon i promet als seus alumnes portar-los eixe mateix estiu a Catalunya perquè coneguen el mar. El mes de gener de 1936, els xiquets i xiquetes publiquen: El mar. Visión de unos niños que no lo han visto nunca. El quadern “conta, en format de vers, més que de prosa, les expressions dels escolars de com s'imaginen el mar, les seues pors i els seus somnis”. 

Festitíteres torna a l'Arniches

El Teatre Arniches torna a convertir-se en seu del festival Festitíteres amb dos cites. El dimecres 6 de desembre a les 18.00 hores, la Compañía La Calderona i MC Producciones presenten Ilusia. Un espectacle de teatre de titelles i objectes sobre el poder de la imaginació i la capacitat d'il·lusionar-nos. El diumenge 10 de desembre a les 18.00 hores serà el torn de Filar d'Antonella d’Ascenzi. 

Venda d'entrades: consulteu ací

Galeria d'imatges