Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Programació cultural

L’Institut Valencià de Cultura programa un cap de setmana de teatre, música i cine a Castelló i Peníscola

08/12/2023
L’Institut Valencià de Cultura programa un cap de setmana de teatre, música i cine a Castelló i Peníscola
  • L'Auditori de Peníscola oferix un concert de l'orquestra Concerto Màlaga, el violoncel·lista Guillermo Pastrana i el violinista Gil de Gálvez
  • El Teatre Principal de Castelló presenta dissabte, 9 de desembre, l'obra Fitzroy: quatre dones al límit

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), presenta un programa cultural complet per al cap de setmana als espais que gestiona a Castelló i Peníscola.

D’una banda, el Teatre Principal de Castelló oferix el dissabte 9 de desembre, a les 19.00 hores, l’obra de teatre Fitzroy: quatre dones al límit. La comèdia valenciana presenta quatre escaladores que estan a mitjan ascensió del Fitzroy, una muntanya situada al camp de gel de la Patagònia sud. El mal temps les ha fetes parar i, mentre esperen que les condicions milloren, resguardades en un ixent de la roca, sorgixen problemes inesperats que les fan dubtar si continuen amb l’ascensió o es rendixen.

L’obra, a partir d’un text de Jordi Galcerán, està dirigida per Sergi Belbel i protagonitzada per les actrius Sílvia Bel, Sara Espígul, Míriam Iscla i Mima Riera

Este espectacle forma part de l’abonament general i reduït de tardor del Teatre Principal de Castelló, que permet gaudir de huit grans representacions i que es posa a la venda a l’inici de cada trimestre cultural.

Les entrades soltes, amb un preu entre 3 i 20 euros, es poden adquirir en les taquilles del teatre o en el web del IVC. Cal recordar que es pot obtindre un descompte que arriba al 50 % gràcies a ‘Entrada i +’, ja que, quan es visita el Museu de Belles Arts de Castelló o l’EACC, s’obté un tiquet que permet comprar, a les taquilles del Teatre Principal de Castelló o a l’Auditori de Castelló, entrades per als espectacles amb descomptes.

Concerto Màlaga, Pastrana i Gil de Gávez a l’Auditori

D’altra banda, l’Auditori de Castelló oferix el diumenge 10 de desembre, a les 19.00 hores, un nou concert de l’abonament de tardor amb la proposta formada per l’orquestra Concerto Màlaga, acompanyada pel violinista Gil de Gálvez i el violoncel·lista Guillermo Pastrana.

Concerto Màlaga és un conjunt de cambra de contrastada qualitat internacional, aclamat per les seues interpretacions de música espanyola i integrat per artistes europeus dedicats a la investigació, l’estudi i la interpretació del repertori per a cordes, que comprén des de finals del segle XVII fins als nostres dies. La formació ha obtingut reconeixement internacional i ha sigut nominada als prestigiosos Premis Grammy.

En esta ocasió, a més d’estar liderats pel violinista Gil de Gálvez, comptaran amb la interpretació del violoncel·lista Guillermo Pastrana.

El programa del concert ‘La Ibèria il·lustrada’ està format per peces de García Fajer, Facco, Campillos, Basset o Martín i Soler, entre altres.

Les entrades tenen un preu entre 10 i 20 euros i es poden adquirir en taquilles i en el web.

Golpe de suerte, de Woody Allen, a Peníscola

Finalment, el Palau de Congressos de Peníscola programa un cap de setmana de cine amb l’última pel·lícula de Woody Allen. El dissabte 9, a les 19.00 hores, en versió doblada al castellà, i el diumenge 10 de desembre, en versió original, tindrà lloc la projecció de Golpe de suerte.

La pel·lícula, que mescla la comèdia i el drama, conta una història de romanç, passió i violència ambientada en un París contemporani.

Les entrades tenen un preu de 3 euros i es poden adquirir a la taquilla i el web.

Galeria d'imatges