Vicepresidència i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge
Dia Voluntariat

Susana Camarero destaca la força vital del voluntariat “com a impulsora de grans canvis socials” i apel·la a la responsabilitat de tots i totes de “reconéixer i donar suport a eixa labor”

05/12/2023
Susana Camarero destaca la força vital del voluntariat “com a impulsora de grans canvis socials” i apel·la a la responsabilitat de tots i totes de ...
  • La vicepresidenta segona ha assistit a la VIII gala d'entrega dels Premis del Voluntariat 2023
  • Ha presentat l'esborrany de la que serà la nova llei del voluntariat de la Comunitat Valenciana
  • La futura norma reconeix els nous models de voluntariat, actualitza deures i drets d'entitats i voluntaris i promou la formació

La vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, ha destacat la “força vital” del voluntariat com a “impulsora de grans canvis socials” i ha apel·lat a la responsabilitat del conjunt de la societat a “reconéixer i secundar adequadament la labor de les persones voluntàries”.

Amb motiu de la celebració este dimarts, 5 de desembre, del Dia Internacional del Voluntariat, Susana Camarero ha participat en la inauguració de la VIII gala d’entrega dels Premis del Voluntariat 2023, organitzada per la Plataforma del Voluntariat de la Comunitat Valenciana.

En la seua intervenció, Susana Camarero ha assenyalat la importància de visibilitzar i reconéixer “no només este dia”, sinó també la generositat, la solidaritat i el compromís dels voluntaris i voluntàries “per a transformar vides i comunitats i per a aconseguir un futur més solidari en el nostre territori”.

El reconeixement més gran, ha destacat, és una nova llei de voluntariat de la Comunitat Valenciana que des del Consell “s’ha impulsat de manera conjunta amb persones voluntàries, entitats i administracions”, com a mostra de compromís de l’executiu valencià amb l’“enfortiment de la societat civil i la participació activa de la ciutadania”.

Susana Camarero ha destacat el paper essencial de totes les entitats socials, “perquè canalitzen i orienten eixa acció voluntària i per unir persones amb projectes i metes”, i per la seua col·laboració imprescindible amb les administracions, “ja que arriben on els poders públics moltes vegades no són capaços d’arribar: a cada persona que ho necessita, especialment les més vulnerables”.

La vicepresidenta segona ha felicitat, de manera especial, les set entitats premiades en la gala “pel seu treball incansable i dedicació al voluntariat”: Ford España, Associació de Veïns de Patraix, Solidaritat Internacional, Interpreta Natura, Dones de Xirivella en Acció, Cibervoluntarios i Aspanion.

Nova llei del voluntariat

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional del Voluntariat, s’ha entregat a les entitats l’esborrany de la que serà la futura llei del voluntariat de la Comunitat Valenciana, que establirà un marc legal que reconega els drets i els deures de les persones voluntàries i que els protegisca i els done suport en la gran labor social que realitzen amb beneficis autonòmics per la seua dedicació a altres persones.

La nova llei reconeix els nous models de voluntariat, actualitza els deures i els drets d’entitats i persones voluntàries, promou la formació contínua i reconeix el voluntariat internacional i europeu.

Es tracta d’una llei, ha assegurat la titular del departament d’Igualtat, “treballada, participada i nascuda de les indicacions i al·legacions del sector”, i que, sobretot, vol reconéixer les accions solidàries que duen a terme, de manera altruista, “milers de valencians i valencianes cada dia” i donar suport a les “organitzacions de tota mena que donen suport a la solidaritat als nostres pobles i ciutats”.

Galeria d'imatges