Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Programa Bo Viatge 2024

Turisme introduïx novetats en el programa Bo Viatge 2024 per a afavorir la desestacionalització i l’ocupació en el sector turístic

06/12/2023
  • Nuria Montes avança les novetats de l'edició del Bo Viatge per a 2024, “amb l'objectiu que arribe a un nombre més gran de beneficiaris”
  • La inscripció s'obrirà el 2 de gener i el primer període començarà del 15 de gener al 16 de juny, excloent-ne la Setmana Santa, i el segon, del 16 de setembre al 22 de desembre
  • Els viatges es faran amb un mínim de tres nits “per a afavorir el consum” i se subvencionarà un màxim del 50 % del cost de reserva d'un viatge amb una quantitat que podrà arribar als 350 euros
  • Més de 400.000 persones han gaudit del programa Bo Viatge de la Comunitat Valenciana des de finals de 2020, amb tres edicions anuals

El programa Bo Viatge, impulsat per Turisme Comunitat Valenciana, introduïx importants novetats per a la pròxima edició de 2024, amb l’objectiu d’afavorir la desestacionalització i l’ocupació en el sector turístic, segons ha avançat la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, que hi ha afegit que la finalitat és que “arribe a un nombre més gran de beneficiaris”.

Nuria Montes ha remarcat que totes les novetats del Bo Viatge 2024 “estan consensuades amb tot el sector turístic de la Comunitat Valenciana”, de fet, ha explicat que el mes d’octubre passat es va reunir la primera mesa professional i empresarial del Bo Viatge 2024, “a través de la qual hem dissenyat, de manera conjunta, el programa de l’any que ve”.

Les principals novetats se centren en el nombre de pernoctacions mínimes per a gaudir del bo, en les quantitats subvencionables, a més de fer-ho en els períodes en què romandrà actiu el programa.

D’esta manera, en l’edició de 2024 els viatges es faran amb un mínim de tres nits, “perquè la intenció és que el Bo Viatge siga un element afavoridor del consum”, ha explicat Montes. A més, hi ha afegit que, en l’actualitat, “la mitjana d’ús del bo ja està en eixes tres nits”, i el que pretenem és “maximitzar els efectes del manteniment de l’ocupació” en temporada baixa.

Una altra de les novetats aprovades per al Bo Viatge 2024 afecta les quantitats subvencionables. En concret, per a la pròxima edició se subvencionarà un màxim del 50 % del cost de reserva amb una quantitat que podrà arribar als 350 euros.

Montes ha explicat que després de les edicions que fa que està en marxa el programa Bo Viatge Comunitat Valenciana “s’ha comprovat que el finançament mitjà del bo està en estos imports”, per la qual cosa s’ha acordat, juntament amb el sector, rebaixar la subvenció al 50 % del cost. A més, hi ha afegit que esta decisió “rebaixarà també el cost fiscal per als usuaris, que serà inferior”.

El primer període s’iniciarà el 15 de gener

Pel que fa al gaudi en què es podrà gastar el bo en 2024, s’han establit dos períodes i la inscripció per a sol·licitar estos bons s’obrirà el pròxim 2 de gener. El primer període va des del 15 de gener fins al 16 de juny, excloent-ne la Setmana Santa, i el segon, del 16 de setembre al 22 de desembre.

La titular de Turisme ha recalcat que un dels objectius prioritaris que s’ha marcat la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme és que la pròxima edició del Bo Viatge CV 2024 “només servisca per a subvencionar viatges en temporada baixa”, per això “se n’exclourà la Setmana Santa”, encara que ha matisat que “la resta de dates es manté, no obstant això, els ajuntaments poden desactivar-ho si consideren que és necessari”.

Més de 400.000 persones han gaudit del programa

Quant al balanç global del programa, la responsable de Turisme ha declarat que “més de 400.000 persones han gaudit del programa Bo Viatge de la Generalitat, que Turisme Comunitat Valenciana està impulsant des de finals de 2020 amb tres edicions anuals, i que acumula prop de 135.000 reserves i més de 3.700 empreses adherides en les diverses edicions”.

El 76,53 % d’estes empreses repetix en cada edició de la posada en marxa del programa, “la qual cosa evidencia la fidelitat del sector de la Comunitat Valenciana al Bo Viatge”, ha manifestat Montes, que també ha recalcat que “Alacant és la província amb el nombre més gran d’empreses participants”, amb un 43,49 % del total d’empreses; seguida de València, 36,88 %, i Castelló, 19,63 %.

Esta última edició del Bo Viatge 2023, que es va iniciar el 16 de gener i conclou el pròxim 22 de desembre, amb pràcticament tots els bons emesos (el 29 de novembre es van enviar els 200 últims bons), acumula un total de 41.917 reserves i 54.700 codis alliberats.

En referència a este balanç anual, l’import mitjà per reserva ha sigut de 635 euros amb una estada mitjana de 2 nits, la qual cosa ha permés mobilitzar este any 2023 més de 25 milions d’euros en el sector turístic de les tres províncies.

Les deu destinacions més demanades en esta edició han sigut Benidorm, Calp, Finestrat, Altea, Peníscola, València, Alacant, Morella, Elx i Dénia.

Cal destacar que el programa Bo Viatge CV té per objectiu incentivar la demanda interna de serveis turístics prestats a la Comunitat Valenciana, en períodes d’estacionalitat, de persones residents a la Comunitat Valenciana.