Innovació, Indústria, Comerç i Turisme

Turisme Comunitat Valenciana presenta a Frankfurt el millor de L'Exquisit Mediterrani davant de més de 70 operadors turístics alemanys

09/12/2023
  • L'esdeveniment tindrà lloc el pròxim 12 de desembre amb la participació de reconeguts cuiners i sommeliers valencians que convidaran a descobrir l'excel·lent oferta gastronòmica i enològica valenciana
  • La presentació compta amb la col·laboració de Conhostur i el Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana, amb el suport de Turespaña
  • Nuria Montes destaca l'augment del mercat alemany en la Comunitat Valenciana, xifrat en més d'un 18 % en 2023, i assenyala que l'enogastronomia s'ha convertit en un dels nostres grans atractius

Turisme Comunitat Valenciana, amb la col·laboració de la Confederació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (Conhostur) i el Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana, presentarà dimarts que ve 12 de desembre a Frankfurt, el millor de L'Exquisit Mediterrani davant de més de 70 agents i operadors turístics alemanys.

Es tracta d'una acció de promoció de destinació de la Comunitat Valenciana, que compta a més amb el suport de l'Oficina Espanyola de Turisme de Frankfurt, en la qual participaran reconeguts cuiners i sommeliers valencians que convidaran a descobrir l'excel·lent oferta gastronòmica i enològica valenciana.

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha assenyalat que “amb esta actuació pretenem diversificar i desestacionalitzar els fluxos turístics europeus, en concret, el mercat alemany, que tan bons resultats està collint durant este any 2023”.

De fet, es tracta d'un mercat que ha desemborsat a la Comunitat Valenciana durant els deu primers mesos de l'any un total de 661,3 milions d'euros, la qual cosa suposa un 22,3 % més que el registrat l'any anterior, segons les últimes dades de Frontur publicats esta setmana i referents a l'acumulat de gener a octubre de 2023.

En esta línia, Montes ha incidit en “la idoneïtat de dirigir-se al mercat alemany, el cinqué en nombre de turistes internacionals que rep la Comunitat Valenciana, i que està registrant una notable pujada del 18,3 % en la nostra destinació durant enguany”.

Cal destacar que més del 51,6 % dels alemanys que visiten la Comunitat Valenciana té com a destinació la província d'Alacant, i a Benidorm es concentren un 5,3 % dels turistes procedents d'Alemanya de la província.

D'altra banda, Nuria Montes també ha volgut posar l'accent en el fet que “les sinergies entre diferents entitats autonòmiques i nacionals, juntament amb el sector turístic hostaler, han permés impulsar esta actuació en la qual es dona protagonisme a un dels nostres millors atractius que cada vegada guanya més adeptes, la gastronomia, i de la mà dels nostres millors ambaixadors”.

La consellera ha recordat que "la gastronomia se situa en la sisena posició entre les activitats que més despesa generen, superant el 26 % del total del desemborsament realitzat”, segons dades de Turespaña. A més, ha ressaltat la pujada de les activitats relacionades amb l'enogastronomia, i ha assenyalat que “estes activitats les realitzen vora el 25 % dels visitants al nostre país”.

Acció promocional a Frankfurt

L'acció promocional de la Comunitat Valenciana a Frankfurt preveu una presentació turística de la destinació, juntament amb un tast de vins i maridatge amb productes de les tres províncies vinculats a diferents destinacions. A més, hi haurà un networking amb els operadors turístics assistents a l'esdeveniment, així com una degustació de plats i productes autòctons de la mà de xefs valencians.

En concret, es traslladaran a Frankfurt el cuiner José Manuel López del Restaurant Peix&Brases que té una 1 Estrela Michelín i 2 Sols Repsol; els xefs Alejandra Herrador i Emanuel Carlucci del Restaurant Atalaya que ostenta 1 Estrela Michelín i 1 Sol Repsol; i els sommeliers Yvonne Arcidiacono del Restaurant Apicius (2 Sols Repsol) i Pedro Olivares.

En la presentació participaran, a més la secretària autonòmica de Turisme Cristina Moreno, el president de Conhostur, Manuel Espinar, la presidenta de la Cambra de Comerç de Castelló, Lola Guillamón i el cònsol general d'Espanya a Frankfurt, Enrique Criado.

Es tracta d'una acció emmarcada dins del conveni de col·laboració subscrit entre Turisme Comunitat Valenciana i Conhostur, per a la promoció i desenvolupament del producte gastronòmic, i dotat amb 460.000 euros en 2023.