Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Teatre Principal

L’Institut Valencià de Cultura comença la temporada de música al Principal amb el concert del cantant i compositor Borja Penalba

08/12/2023
L’Institut Valencià de Cultura comença la temporada de música al Principal amb el concert del cantant i compositor Borja Penalba
  • El diumenge 10 de desembre l'artista presenta el seu primer treball en solitari, Giròvag
  • A més de Penalba actuaran durant el mes de desembre Melomans i La Maria

L’Institut Valencià de Cultura comença la temporada de música al Teatre Principal de València amb la presentació del primer treball en solitari del cantant i compositor Borja Penalba, el diumenge 10 de desembre. Este concert precedix les actuacions de Melomans i La Maria, previstes també el mes de desembre.

El públic valencià tindrà l’oportunitat d’escoltar en viu, al Teatre Principal de València, el primer disc de Penalba, que porta per títol Giròvag, abans que es publique el gener de 2024.

Es tracta d’un espectacle nascut de l’heterogeneïtat i l’eclecticisme de la seua música amb una impactant posada en escena, acompanyat per quinze músics, que realitza un viatge de 100 minuts conjugant mons dispars.

Fa més de 30 anys que Borja Penalba es dedica a la música, pensant cançons, musicant-les, arreglant-les i produint-les. Ho ha fet en molts estudis de gravació i en molts escenaris. Ha gravat discos i ha fet gires junt amb Feliu Ventura, Miquel Gil i Lluís Llach, entre molts altres. En els últims deu anys ha compartit camí amb Maria de Mar Bonet i amb Mireia Vives.

Les entrades estan a la venda en les taquilles del teatre i ací.

Després d’este concert de Penalba i per a celebrar l’Any Nino Bravo, l’IVC i Melomans ens proposen una comèdia musical escrita i dirigida per Santiago Sánchez i Víctor Lucas, en què Melomans (Edu Escartí, Gonzalo Manglano, Javi Reig i Pau Ferrer) ens descobrixen els moments estel·lars de la carrera de Nino Bravo a partir de les seues cançons. Música, teatre i humor en un homenatge, fet solament amb veus, a la gran veu valenciana. Es podrà veure del 14 al 16 de desembre.

Finalment, després de la viralització de la seua cançó Arranquen vinyes en 2021, La Maria, nom artístic de Maria Bertomeu, presenta, al Teatre Principal el 17 de desembre, el seu esperat primer treball d’estudi, L’Assumpció, amb unes cançons de debut inspirades en estructures de cant valencià i motius de música tradicional, però que evolucionen i es convertixen en una irresistible i hipnòtica proposta d’innegable modernitat.

Galeria d'imatges