Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Programació CCCC

El Centre del Carme presenta una completa agenda d’exposicions en el pont de desembre

05/12/2023
El Centre del Carme presenta una completa agenda d’exposicions en el pont de desembre
  • Felipe Pantone, Juan Olivares, Raúl Belinchón o Pepe Miralles, entre altres artistes, conformen una proposta expositiva diversa i d'avantguarda
  • Cultura posposa el pròxim concert del cicle ‘Concerts des del llit’ per a regularitzar les mancances detectades en la llicència

El Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) es presenta en la recta final de 2023 amb una variada programació expositiva que reunix grans talents de la nova escena valenciana i nacional, que es podran veure durant el pont i tot el mes de desembre.

L’última mostra que s’ha presentat ha sigut ‘Prospectiva’, de Felipe Pantone, que reunix una selecció de peces emblemàtiques de l’artista internacional resident a València junt amb noves creacions. L’exposició suposa la integració de l’art urbà i la tecnologia que es plasma en murals, pintures, instal·lacions de vídeo i escultures de colors vius. Es pot veure a la sala Carlos Pérez i el claustre gòtic del CCCC.

A la sala 1 del museu es troba ‘When the Process Becomes a Painting’, l’exposició que mostra per primera vegada la nova etapa creativa de l’artista valencià Juan Olivares. Es tracta d’una selecció de pintures de gran format, així com cartons i objectes que remeten a tot el procés pictòric, incloent-hi emprimacions, llistons de remoure la pintura, paletes i tota la documentació que ha acompanyat l’artista a l’hora d’elaborar una pintura.

Els qui visiten el centre cultural també es poden detindre en l’últim treball del fotògraf valencià Raúl Belinchón, realitzat durant tres anys a l’interior de la presó de Picassent, la més poblada d’Espanya. Allí, Belinchón va entaular relació amb persones preses, a les quals va retratar, a més de capturar espais buits de la presó i objectes requisats en els escorcolls. La mostra, titulada ‘Algo parecido a la libertad’, està disponible a la sala 2.

Amb una mirada profundament social, el CCCC també presenta l’exposició ‘Jo lo vi’, un recorregut per l’obra que l’artista Pepe Miralles ha fet des dels anys noranta fins ara per a documentar la pandèmia de sida. La mostra es pot visitar a la sala Dormitori i reunix una selecció de fotografies, vídeos, instal·lacions i altres peces que reconstruïxen un relat personal i polític, des de València i la resta d’Espanya.

‘Biennal de València. Ciutat Vella Oberta’ és una altra de les propostes que es poden trobar estos dies al CCCC. L’exposició, que celebra el desé aniversari, presenta l’obra de 28 artistes reflectint una renovació de les temàtiques, explorant noves narratives de gènere o la unió entre art i escriptura, on s’ha pres com a referent la figura de Francisco Brines.

A la sala Zero del CCCC es troba l’exposició ‘De l’abjecte’, projecte de Patricia Gómez i María Jesús González que va ser el guanyador del Premi Alfons Roig d’arts visuals de 2022. La mostra recull fragments de les parets de pavellons en desús del psiquiàtric de Bétera que es transformen en paisatges fets de color, matèria, temps i memòria.

Finalment, en l’Espai D es troba la ‘Ruta d’Art Urbà VCF 2023’, una nova mostra de murals creats per artistes urbans com Dani García, David de Limón, La Nena Wapa, Mawe, Moreno, Pauceda, Sink, TMX, Yeko i Xemay, que donen a conéixer la història, les llegendes i els valors del València CF.

Posposat ‘Concerts des del llit’

D’altra banda, la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport ha decidit posposar el concert previst per a dissabte que ve, 9 de desembre, al Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) dins del cicle ‘Concerts des del llit’, en haver-se comprovat que no comptava amb els permisos preceptius per a celebrar-lo.

Esta activitat, que anava a tindre lloc dissabte que ve, 9 de desembre, amb la participació de Nawan, Pépe i Épona HD, és el cinqué concert d’este cicle, produït pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i impulsat junt amb el col·lectiu @zero.en.conducta amb la col·laboració de Vibra Mahou.

La Conselleria ha decidit posposar-lo fins a un altre avís per a regularitzar les mancances detectades en la llicència, de la qual cosa ha informat puntualment a tots els promotors de l’esdeveniment.

Més informació: https://www.consorcimuseus.gva.es

Galeria d'imatges