President
Fira de Nadal de Xixona

Carlos Mazón: “El talent dels artesans que passa de pares a fills assegura la tradició i el bon fer de la indústria torronera”

05/12/2023
Carlos Mazón: “El talent dels artesans que passa de pares a fills assegura la tradició i el bon fer de la indústria torronera”
  • Confia que el relleu generacional en el sector del torró estiga garantit
  • El cap del Consell ha visitat la 15a edició de la Fira de Nadal de Xixona
Xixona.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha destacat que el talent dels artesans està passant “de pares a fills, cosa que assegura mantindre la tradició i el bon fer de la indústria del torró” i confia que el relleu generacional en el sector “estiga garantit”.

El president ha fet estes declaracions durant la visita que ha realitzat a la XV edició de la Fira de Nadal de Xixona, certamen que suposa el millor aparador per als millors productes autòctons de la capital del torró. El cap del Consell ha estat acompanyat per la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes; l’alcaldessa de Xixona, Isabel López, i la delegada del Consell a Alacant, Agustina Esteve.

Mazón ha destacat que este certamen és un exemple clar on es mostra que els expositors són els que treballen el producte que arriba “de la mà i l’afecte dels artesans directament al públic”.

Esta Fira del Nadal, que l’any passat va rebre 130.000 visitants, és un aparador en què adquirir els millors productes autòctons, entre els quals destaca la gran exposició de torrons i dolços amb les propostes dels fabricants de torrons, xocolates i dolços nadalencs de la capital torronera.

Durant el recorregut als expositors, el president de la Generalitat s’ha mostrat confiat que enguany es batrà este rècord d’assistents, perquè el sector torroner i el comercial “estan fent les coses bé” i compten amb el suport de totes les institucions. Mazón ha assenyalat que el Nadal comença al poble més dolç del món amb la inauguració de la seua fira.

La Fira de Nadal de Xixona es va crear per a reforçar la imatge de Xixona com a ciutat del torró, apostant clarament per la qualitat. A l’oferta comercial s’unix un ampli programa d’activitats per a tota la família, com ara exposicions, visites guiades pel municipi i a fàbriques de torró, tastos, maridatges, demostracions gastronòmiques, cercaviles, actuacions, tallers infantils i contacontes, atraccions de fira i un tren nadalenc que recorre tot el municipi.

Galeria d'imatges