Conselleria de Educació, Cultura, Universitats i Ocupació
Alimentació sostenible

Educació amplia el programa ‘Alimentació saludable i sostenible’ per a fomentar la inclusió educativa de l'alumnat més vulnerable

07/12/2023
  • L'objectiu del programa, que té una dotació pressupostària de 382.500 euros, és introduir hàbits alimentaris saludables i sostenibles
  • Durant este curs escolar hi participen 51 col·legis de la Comunitat Valenciana, enfront dels 42 de l'anterior

La Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació ha ampliat el programa experimental ‘Alimentació saludable i sostenible’ per a fomentar la inclusió educativa de l'alumnat més vulnerable.

Este programa es desenvolupa a través de la Direcció General d'Innovació Educativa i té entre els seus objectius la incorporació d'hàbits alimentaris saludables i respectuosos amb l'entorn.

Per a fer-ho, la Conselleria ha consignat un total de 382.500 euros, que durant este curs es repartiran entre 51 centres d'Educació Infantil i Primària, titularitat de la Generalitat, nou centres més que el curs anterior. Estos centres participen també en el programa PROA+, dirigit a reduir l'abandó escolar.

Cada un d'estos 51 col·legis adherits a la iniciativa disposarà de 7.500 euros per a programar activitats de foment i sensibilització destinades a millorar els hàbits alimentaris de l'alumnat, dins dels patrons de la dieta mediterrània associada a productes de proximitat i de temporada. El programa també preveu la possibilitat d'oferir aliments saludables com a exemple d'este tipus de dieta.

A més de facilitar l'alimentació saludable a l'alumnat, este programa els oferix formació sobre nutrició, dieta saludable i sostenible. Esta activitat es desenvolupa durant la primera meitat de la jornada escolar, amb un mínim de 30 minuts d'activitat lectiva.

A més, amb la finalitat de millorar l'assistència regular a classe dels i de les alumnes procedents de les famílies més necessitades i reduir els percentatges d'absentisme, el programa busca la implicació de les famílies i dels centres educatius mateixos, i els oferix formació específica per a abordar amb èxit esta problemàtica i aconseguir un bon clima inclusiu.

Consum de fruites, hortalisses i lactis

En esta línia de treball, la Direcció General d'Innovació i Inclusió Educativa també col·labora amb la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia i Pesca durant este curs escolar a través del ‘Programa de foment de consum de fruites, hortalisses i llet i productes lactis’ a les escoles.

El programa consistix en el repartiment de fruites, hortalisses, llet i productes lactis, junt amb altres accions, com és l'organització de jornades i xarrades informatives; el lliurament de material divulgatiu o educatiu; concursos, jocs i premis, o l'assistència a animacions audiovisuals i obres de teatre.