Medi Ambient, Infraestructures i Territori
Gestió forestal

Pradas anuncia una inversió d'1,3 milions en 2024 per a la restauració ambiental dels terrenys afectats per l'incendi de Bejís de l'estiu de 2022

07/12/2023
Pradas anuncia una inversió d'1,3 milions en 2024 per a la restauració ambiental dels terrenys afectats per l'incendi de Bejís de l'estiu de 2022
  • La consellera assegura que el Consell de Carlos Mazón “complix els compromisos que té, on cal complir-los, que és en el pressupost”

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha anunciat que els pressupostos de la Generalitat per a 2024 preveuen una partida d'1,3 milions d'euros que es destinaran a treballs de restauració ambiental dels terrenys afectats per l'incendi forestal que, entre agost i setembre de 2022, va arrasar quasi 20.000 hectàrees i va obligar a desallotjar més de 1.500 veïns dels municipis de Bejís, El Toro, Teresa, Sacañet i Torás.

Ha sigut en esta última localitat on la consellera Salomé Pradas ha visitat la zona afectada i s'ha reunit amb l'alcalde, Carlos del Río, junt amb edils de les altres poblacions afectades.

Allí, Pradas ha explicat que el Consell que presidix Carlos Mazón té “un compromís ferm perquè estes muntanyes de l'interior de la província de Castelló inicien com més prompte millor la senda de la regeneració ambiental”. Per eixe motiu, hi ha afegit, “no escatimarem esforços perquè això siga possible i, quan es recuperen les muntanyes cremades, impulsarem l'activitat econòmica en esta zona de la comarca de l'Alt Palància”.

En este sentit, la consellera ha assegurat que el Consell “complix els compromisos que té allí a on cal complir-los, que és en el pressupost”, i d'ací la inversió d'1,3 milions d'euros que ja està consignada en els comptes de la Generalitat de l'any que ve.

A esta quantitat cal afegir una altra partida de 535.439 euros provinents de la subhasta de la fusta cremada en les zones afectades, que s'ha extret “allí on ha sigut tècnicament viable i necessari per a no comprometre treballs futurs d'ajuda a la regeneració natural o la repoblació vegetal després del foc”.

Estos fons obtinguts en la subhasta es reinvertixen íntegrament en la zona afectada mateixa, per la qual cosa s'hi duen a terme diferents actuacions com la fitació d'arbres o la instal·lació de feixines per a evitar escolaments. En este sentit, estan previstos altres treballs com l'eliminació d'excessos de mala herba, la millora de camins, l'obertura de sendes, les obres de maçoneria per a evitar l'erosió, la construcció de basses i abeuradors per a la fauna silvestre o la instal·lació de caixes niu per a aus i ratpenats.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaraciones de la consellera de Medio Ambiente, Salomé Pradas