Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Oci digital

La Conselleria de Cultura i Esport col·labora amb DreamHack València 2023

08/12/2023
  • El vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera, ha assistit a la inauguració d'este certamen, considerat com “un dels més importants de tot Europa”
  • DreamHack València 2023 se celebra en Fira València fins al 10 de desembre

El vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera, ha assistit a la inauguració de DreamHack València, considerat el festival més important d’e-sports i oci digital d’Espanya i un dels més importants de tot Europa, que se celebrarà en Fira València fins al 10 de desembre.

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport col·labora amb DreamHack València 2023 amb el seu patrocini. Així, ha explicat el vicepresident Barrera, sota el lema ‘El públic és el protagonista’, “des de la Conselleria posem en el centre els ciutadans, als qui dirigim la nostra programació i les accions que plantegem, siga a través dels mateixos espais que gestiona la Generalitat o a través dels esdeveniments que s’organitzen i gestionen per tota la Comunitat Valenciana”.

Per la seua banda, el director general de Cultura, Sergio Arlandis, ha destacat que “la cultura és plural i en estos temps també es manifesta a través dels videojocs, un món que cada dia està més present en la nostra vida. És per això que en el nostre afany de créixer a través de la cultura, considerem important donar suport a esdeveniments que, a més, ens posicionen a escala internacional”.

En esta Fira, la Conselleria de Cultura participa a través de l’IVC. Per al director d’E-sports City Fest Andorra, Javier Carrión, “és tot un orgull poder anunciar acords amb entitats tan importants per a la cultura i l’oci de la Comunitat Valenciana com ho és la Conselleria de Cultura i Esport, a través de l’IVC. Amb la seua participació en DreamHack València demostren el seu suport a un festival clau i cada vegada més important per a tots els valencians que són aficionats als videojocs i els e-sports”.

DreamHack

DreamHack és una experiència immersiva en l’estil de vida gamer, en què la comunitat cobra vida. Cada any, milers d’aficionats assistixen al festival celebrat a València, un esdeveniment que dura les 24 hores del dia i en el qual s’oferix tot el que està relacionat amb el gaming sota un mateix sostre. Els assistents gaudixen de tornejos d’e-sports professionals, tornejos de jocs amateurs i veterans, la famosa festa LAN ‘Porta el teu propi ordinador’ (BYOC), el campionat de cosplay, conferències, art, activitats, exposicions, projeccions, música en directe i molt més.

La marca DreamHack España és gestionada per Encom Games des de fa més de 10 anys. A més, esta última és també la creadora d’E-Sports City League, la primera lliga amateur que connecta ciutats del món a través dels e-sports.