Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Arts escèniques

L'Institut Valencià de Cultura presenta les mostres dels laboratoris d'investigació escènica d'Espai LaGranja

11/12/2023
L'Institut Valencià de Cultura presenta les mostres dels laboratoris d'investigació escènica d'Espai LaGranja
  • Les representacions tindran lloc a l’Escorxador d'Elx, a l'Espai d’Art Contemporani de Castelló i a l'Espai LaGranja de Burjassot

L'Institut Valencià de Cultura presenta esta setmana les mostres obertes dels laboratoris d'investigació escènica que s'han desenvolupat al llarg dels dos últims mesos en Espai LaGranja, espai de recursos i mediació per a la dansa i les arts del moviment adscrit a l'IVC.

Les presentacions arranquen este dilluns 11 de desembre, a les 19 hores, a l'Escorxador- Centre de Cultura Contemporània d’Elx, amb 'Cos i tacte', d'Eduardo Zúñiga, que aborda el dolor com a condicionant i punt de partida per a investigar el moviment del cos dansaire i com este condicionant influïx en les possibilitats o limitacions reals al moviment. 

El dimarts 12 de desembre, a les 19 hores, a l'Espai d’Art Contemporani de Castelló (EACC), es presenta 'Miradas en (de)construcción', d'Anna Estellés. L'artista ha abordat en la seua investigació el procés d'autoconstrucció de la identitat, que és entés com a treball col·lectiu i com a eina de transformació del món. En este projecte també s'ha treballat sobre la construcció i desconstrucció de la mirada i la relació amb l'alteritat.  

La mostra oberta d'estos laboratoris d'investigació acabarà dimecres que ve 13 de desembre, a les 13 hores, a l'Espai LaGranja amb el laboratori ‘Aullido’, de Cristina Gómez, un procés multidisciplinari en el qual, partint de l'abstracció de cos, veu i pensament, l'artista s'ha volgut acostar a qüestionaments i estètiques que tenen a veure amb el monstruós, l'inconscient, el que no està domesticat i el que és surreal.

L'objectiu d'Espai LaGranja i de l'Institut Valencià de Cultura respecte a estos laboratoris és protegir i reivindicar els processos d'investigació, més enllà de l'obtenció de determinats resultats o d'un producte o resultat final. La finalitat és el procés d'investigació i la pràctica artística en si mateixa i consolida l'Espai LaGranja com a lloc per a la reflexió i l'intercanvi. 

“Espai LaGranja aposta per fomentar l'aparició de nous projectes d'investigació i creació al voltant dels nous llenguatges contemporanis, nodrint el camp d'acció de la comunitat artística de la nostra Comunitat, al mateix temps que es normalitza el concepte de residència artística, element clau per al futur de les polítiques culturals”, ha assenyalat el director artístic del centre, Guillermo Arazo.

Galeria d'imatges