President
Dia Internacional dels Drets Humans

Carlos Mazón destaca la labor de Farmamundi com a exemple de solidaritat valenciana

11/12/2023
Carlos Mazón destaca la labor de Farmamundi com a exemple de solidaritat valenciana
  • Sol·licita a la ciutadania que col·labore amb esta ONG perquè els medicaments arriben de manera “seriosa i responsable a qui més els necessite”
  • Es compromet a continuar col·laborant des de la Generalitat amb esta entitat dedicada a la cooperació i ajuda humanitària 
  • El president de la Generalitat ha visitat les instal·lacions de Farmamundi, que enguany celebra el seu 30 aniversari
     
València.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha destacat la labor de Farmamundi com a exemple de solidaritat valenciana i ha sol·licitat a la ciutadania la seua col·laboració econòmica amb esta entitat perquè els medicaments arriben de manera “seriosa i responsable a qui més els necessite”.

Carlos Mazón ha fet estes declaracions durant la seua visita este dilluns, Dia Internacional dels Drets Humans, a les instal·lacions de Farmamundi, una ONG dedicada a la cooperació farmacèutica i acció humanitària, que enguany celebra el seu 30 aniversari. El president ha estat acompanyat de la vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero.

El cap del Consell ha mostrat el compromís de la Generalitat de continuar col·laborant amb Farmamundi i s'ha mostrat orgullós d'esta “solidaritat valenciana que s'ha estés per tot el món”. Així mateix, ha destacat que esta entitat ha professionalitzat la seua manera de treballar i de distribuir els medicaments ajudant així milions de persones.

La Generalitat col·labora amb Farmamundi per a donar una resposta àgil davant de crisis humanitàries com la recent guerra d'Ucraïna, els terratrémols del Marroc i Síria, entre altres situacions d'emergència.

Durant la seua visita, el president ha visitat el magatzem de medicaments i ha conegut la composició dels kit IEHK, l'atenció bàsica que repartix l'entitat en els llocs en situació de conflicte, i que es troba  punt per a atendre 10.000 persones en els pròxims 3 mesos i s'enviarà a Gaza.

Atenció sanitària

Des de la seua creació, Farmamundi ha prestat atenció sanitària a 30 milions de persones en 70 països i ha desenvolupat més de 600 projectes de cooperació, 311 intervencions humanitàries, 1.500 accions educatives i ha subministrat 2.700 tones de medicaments i material sanitari.

Així mateix, treballa amb 30 organitzacions socials de diferents països amb la finalitat de millorar els centres de salut, formar professionals en Atenció Primària i oferir atenció a dones i xiquetes supervivents de violència sexual.


 

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón