President

Carlos Mazón presidix la primera reunió del nou patronat de la Fundació Comunitat Valenciana – Regió Europea

11/12/2023
Carlos Mazón presidix la primera reunió del nou patronat de la Fundació Comunitat Valenciana – Regió Europea
  • S'han designat patrons vitalicis els consellers i conselleres del Govern Valencià 
  • Els sis llocs de patrons electius seran ocupats per representants de les universitats, dels sindicats i dels consumidors 
  • El càrrec de secretari de la Fundació serà per a l'actual secretari autonòmic de Presidència, Cayetano García, qui té les competències en matèria de relacions amb la Unió Europea
  • En la reunió s'ha aprovat també el pressupost de la Fundació per a 2024, així com el seu pla d'actuació

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha presidit este dilluns la reunió del patronat de la Fundació Comunitat Valenciana - Regió Europea en la qual s'han designat patrons vitalicis els consellers i conselleres del Govern Valencià.

Així mateix, en la reunió s'han nomenat també sis patrons electius, ja que el mandat dels anteriors va finalitzar el passat 29 de juny. Els llocs seran ocupats per Elena Olmos, com a representant de la Universitat de València; Juan Llopis, per part de la Universitat d'Alacant; José Capilla en representació de la Universitat Politècnica de València; Vicente Inglada, procedent de la Unió de Consumidors, Ismael Sáez Vaquero, d'UGT-PV i Ana García per part de CCOO-PV.

Durant la sessió, s'ha designat també secretari de la Fundació Comunitat Valenciana - Regió Europea l'actual secretari autonòmic de Presidència, Cayetano García. El càrrec de secretari de la fundació ha de ser ocupat per la persona titular de la secretària autonòmica competent en matèria de relacions amb la Unió Europea, segons els estatuts d'este òrgan. 

Una vegada designats els nous nomenaments, el patronat ha celebrat la seua primera reunió en la qual s'ha aprovat el pressupost de la Fundació per a 2024, així com el seu pla d'actuació. 

Objectiu de la Fundació

La Fundació Comunitat Valenciana - Regió Europea és una entitat sense ànim de lucre, la missió de la qual és defendre, representar i promoure els interessos de la Comunitat Valenciana, les seues institucions, empreses, col·lectius i ciutadans davant de la Unió Europea.

La fi de la fundació és potenciar la participació de la societat valenciana en les polítiques desenvolupades per la Unió Europea i impulsar el coneixement d'estes, així com assistir el Consell en temes europeus.

A la reunió del patronat de la Fundació Comunitat Valenciana - Regió Europea celebrat este dilluns han assistit el vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera; la vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero; el conseller de Sanitat, Marciano Gómez; i el conseller d'Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira. 

Per la seua banda, la consellera d'Hisenda, Economia i Administració Pública, Ruth Merino; la consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez; el conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas i la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, han excusat la seua assistència a la reunió, però han acceptat el seu càrrec com a patrons vitalicis de la fundació.

Galeria d'imatges