Innovació, Indústria, Comerç i Turisme

La Generalitat aposta per la col·laboració publicoprivada per a construir un ecosistema tecnològic audiovisual a la Comunitat Valenciana

11/12/2023
La Generalitat aposta per la col·laboració publicoprivada per a construir un ecosistema tecnològic audiovisual a la Comunitat Valenciana
  • L'empresa pública Societat de Projectes per a la Transformació Digital té una participació del 45 % en l'empresa tecnològica DoDIT, amb projectes vinculats al sector del videojoc i l'educació
  • Quant a educació, compta amb convenis amb universitats i centres d'ensenyament que han format més de 60 alumnes en pràctiques

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha visitat les instal·lacions de DoDIT, una empresa tecnològica amb projectes vinculats al sector del videojoc i de l’educació, situada en Districte Digital i originada gràcies a la unió estratègica de dos companyies com ho són l’empresa pública Societat de Projectes per a la Transformació Digital (SPTD) i GGTech Entertainment.

Nuria Montes ha manifestat la importància de la col·laboració publicoprivada per a impulsar este projecte, que compta amb una participació de la Generalitat d’un 45 % a través de l’empresa pública SPTD. “Gràcies a esta unió de forces hem aconseguit construir un ecosistema tecnològic audiovisual de primer nivell, que permet a la Comunitat Valenciana ser referent en innovació en el sector del videojoc i l’educació a escala nacional i internacional”, ha assenyalat Montes.

La consellera ha destacat l’oportunitat que suposa per a l’economia de la Comunitat Valenciana la presència de GGTech Entertainment junt amb Ciutat de la Llum, “dos puntals de la indústria audiovisual innovadora que contribuiran, sense cap gènere de dubtes, al desenvolupament del nostre territori, cosa que serà un factor estratègic clau per al creixement i la sostenibilitat econòmica”.

Per al president executiu de GGTech Entertainment, José Parrilla: “este acord amb la Generalitat a través d’SPTD ha permés a DoDIT desenvolupar la seua labor en un sector, el dels videojocs i els esports, que s’ha convertit en un ecosistema amb un fort creixement, no només a Espanya sinó en tot el món. Des de DoDIT tenim com a objectiu posicionar Alacant com una referència no només al voltant dels videojocs sinó també dels serious games, la retransmissió d’esdeveniments des del nostre plató virtual i les tecnologies aplicades, i la creació d’ocupació d’alt valor tecnològic per als futurs professionals de la Comunitat”.

El projecte emprés fa tres anys des de Districte Digital ha permés establir la central de l’empresa GGTech Entertainment a Alacant, que compta amb 91 treballadors, i està present en 26 països de 4 continents. GGTech és una empresa líder internacional en eSports, i ha sigut la seu de diverses finals de competicions de videojocs de caràcter europeu i mundial.

DoDIT té més de 20 convenis amb universitats i centres d’ensenyament i formació a través dels quals s’han format en els tres últims anys més de 60 alumnes en pràctiques. A més, compta amb persones docents expertes en el desenvolupament de productes interactius treballant en un màster de desenvolupament de videojocs.

En eixe sentit, Nuria Montes ha assenyalat la necessitat que des de l’Administració s’impulsen polítiques de formació que permeten afrontar als treballadors les noves demandes del mercat laboral i els facen més competitius en mercats tecnològics i innovadors. “Estem davant d’un projecte que compta amb un equip de professionals altament qualificats i que és capaç d’atraure-hi talent, alhora que fomenta l’intercanvi de coneixement, la qual cosa aporta riquesa tant a la nostra societat com a les empreses del nostre territori”.

Galeria d'imatges