Vicepresidència i Servicis Socials, Igualtat i Vivenda
Marc Europeu

L'IVASS participa en cinc projectes europeus de formació per al personal tècnic i d'atenció directa de centres per a persones amb discapacitat

12/12/2023
  • L'entitat ha assistit a la Jornada Anual de Difusió Erasmus+ celebrada a Madrid
  • L'objectiu d'estos projectes és millorar la prestació del servei en els recursos de dia, residencials i d'habitatges tutelats

L'Institut Valencià de Serveis Socials (IVASS), adscrit a la Vicepresidència Segona i Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge, ha assistit este dimarts a la Jornada Anual de Difusió Erasmus+, que s'ha celebrat al Teatre Real de Madrid.

L'IVASS gestiona, juntament amb entitats socials, institucions i organismes de diferents països de la Unió Europea, un total de 202.000 euros per al desenvolupament de cinc projectes europeus.

A través dels projectes europeus SELF-IN, MOVE-IT, RESIL4CARE, TETRA-S i ACREDITACIÓN ERASMUS, es promou la formació del personal tècnic i d'atenció directa amb l'objectiu de millorar la prestació del servei en centres de dia, residències i habitatges tutelats.

Així mateix, està treballant en l'estudi i la implantació de noves tecnologies i eines interactives com ara aplicacions mòbils, sensors o manuals, entre altres, dirigides a afavorir l'aprenentatge de les persones amb discapacitat perquè siguen més independents i que participen plenament en tots els aspectes de la vida.

La Jornada Anual de Difusió Erasmus+ està emmarcada l'Any Europeu de les Competències i de la Presidència Espanyola en el Consell de la Unió Europea i ha sigut organitzada pel Servei Espanyol per a la Internacionalització de l'Educació (SEPIE).

Projectes en 2024

Els tècnics de projectes europeus de l'Institut Valencià de Serveis Socials han aprofitat esta jornada per a dur a terme sinergies amb el vicerector d'Internacionalització i Multilingüisme, Carles Padilla, i entaular futures col·laboracions amb la Universitat de València.

En esta trobada s'han presentat els assoliments aconseguits en este exercici i s'han avançat les novetats de la convocatòria Erasmus+ per a 2024. Així mateix, s'ha realitzat un reconeixement a institucions i participants del programa que han destacat notablement, el lliurament dels premis europeus a l'ensenyament innovador (EITA 2023) i del Segell Europeu de les Llengües.

També ha comptat amb ponents rellevants i s'ha configurat com un fòrum de diàleg en el qual s'han compartit experiències d'èxit del programa Erasmus+, que han contribuït a promoure els valors comuns europeus a través de l'educació i la formació.