Medi Ambient, Infraestructures i Territori

La Generalitat anuncia una comissió tècnica amb les diputacions per a harmonitzar l'aplicació de la Llei de carreteres i “acostar-la a les necessitats de la ciutadania”

12/12/2023
La Generalitat anuncia una comissió tècnica amb les diputacions per a harmonitzar l'aplicació de la Llei de carreteres i “acostar-la a les ...
  • María José Martínez Ruzafa s'ha reunit amb les tres institucions provincials per a establir un marc de col·laboració i agilitar les obres per a donar resposta en cas d'emergències en carreteres de l'interior

La directora general d'Infraestructures i Projectes Urbans, M. José Martínez Ruzafa, ha destacat la necessitat de crear una comissió tècnica per a desenvolupar la Llei de carreteres i “acostar-la a les necessitats de la ciutadania”. I ha afegit que, “cal continuar treballant per a harmonitzar criteris sobre l'aplicació d'esta norma 1991, que regula el sistema viari de la Comunitat Valenciana”. 

Martínez Ruzafa, ha remarcat -durant la trobada amb representants de les tres diputacions -, que la comissió tècnica es reunirà durant la primera quinzena de gener de 2024 i “serà un marc de col·laboració estable entre Generalitat i municipis representats per les diputacions”, ha afegit.

Un altre dels assumptes tractats en la trobada ha sigut la necessitat de treballar amb les entitats locals per a “agilitar les obres per a donar millor resposta en cas d'emergència en carreteres d'interior i millorar l'accessibilitat d'estes comarques”. D'esta manera, “es podrà donar una resposta més ràpida amb les obres d'adequació en camins rurals i altres vies de l'àmbit local per a ajudar a la connectivitat”, ha matisat Martínez Ruzafa.

Finalment, la directora general d'Infraestructures ha destacat la importància de mantindre actius els canals de comunicació entre institucions a través de la comissió tècnica, perquè “es complirà l'objectiu de les administracions que han de donar resposta a les necessitats de la gent i millorar el seu dia a dia”.

Galeria d'imatges