Visor detalle nota de prensa

Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Arts escèniques

L’Institut Valencià de Cultura presenta, al Teatre Principal de Castelló, la comèdia ‘Win Win’, del valencià Juli Disla

13/12/2023
L’Institut Valencià de Cultura presenta, al Teatre Principal de Castelló, la comèdia ‘Win Win’, del valencià Juli Disla
  • L'obra està protagonitzada per Mireia Pérez i Carles Alfaro i es representa el dijous 14 de desembre, a les 19.30 hores
  • D'altra banda, el Museu de Belles Arts de Castelló organitza dijous que ve la jornada ‘Laberint d'imatges’

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura, presenta el dijous 14 de desembre, a les 19.30 hores, al Teatre Principal de Castelló, l’obra Win Win. La representació forma part del cicle ‘Els dijous al Principal’, que programa obres de companyies professionals en les quals els seus autors, directors o protagonistes estan vinculats amb les comarques castellonenques.

L’obra està protagonitzada pel castellonenc Carlos Amador, en el paper de Mario, i Mireia Pérez, que interpreta Carla. Mario viu de lloguer en el pis de Carla. El contracte venç i la propietària convoca l’inquilí per a negociar un contracte nou. La relació entre tots dos va més enllà d’una relació contractual, ja que es coneixen des de la infància, encara que la vida els ha portat per camins diferents.

A pesar que les noves condicions del lloguer de l’habitatge generaran controvèrsies, hauran d’acabar en un nou acord que, en teoria, beneficie els dos. Les negociacions portaran els protagonistes a situacions en les quals les mentides, els retrets o les cessions estaran presents.

Win Win està dirigida pel reconegut actor i director valencià Carles Sanjaime a partir d’un text del també aclamat autor valencià Juli Disla.

Les entrades per a este espectacle tenen un preu de 6 euros i es poden adquirir en taquilla i en el web de l’IVC.

Jornada ‘Laberint d’imatges’

D’altra banda, també el dijous 14 de desembre, el Museu de Belles Arts de Castelló organitza la jornada ‘Laberint d’imatges’.

La sala d’actes del museu oferirà a les 19.30 hores la projecció del documental ‘Laberint d’imatges: paisatges que desperten històries’, un audiovisual que tracta de cartografiar els canvis que s’han produït en el paisatge urbà de Castelló de la Plana en els últims temps i com estos afecten les creences i els coneixements dels seus habitants.

El projecte proposat per Ainhoa Anaut es desenvolupa a partir d’obres del pintor castellonenc Juan Bautista Porcar Ripollés (1889-1974), la temàtica preferent del qual era el paisatge. Des de l’anàlisi d’estes pintures, es genera un diàleg i una reflexió amb els participants del projecte que pretén portar a una millor comprensió del que hui és la ciutat de Castelló i la gent que l’habita, amb un recorregut guiat per l’evolució del paisatge urbà.

Després de la projecció del documental tindrà lloc una taula redona en la qual participaran el sociòleg, gestor i productor cultural Daniel Belinchón; l’arquitecta i regidora de Medi Ambient, Legalitat Urbanística i Habitatge de Llíria, Consuelo Morató, a més de l’arquitecte i artista Pere Monfort.

Galeria d'imatges