Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Logística empresarial

Nuria Montes reivindica que la Comunitat Valenciana es constituïsca com “una economia de les oportunitats” amb polítiques que fomenten la inversió empresarial en innovació, noves tecnologies i coneixement

13/12/2023
Nuria Montes, durant la visita a la nova plataforma logística que ALDI ha inaugurat a Sagunt
  • La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme subratlla que la seua situació geogràfica fa que la Comunitat Valenciana es convertisca en un vertader hub logístic de l'Arc Mediterrani Occidental
  • Nuria Montes ha visitat la nova plataforma logística de 32.000 metres quadrats que l'empresa ALDI ha construït a Sagunt  

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha reivindicat que la Comunitat Valenciana es convertisca en una “economia de les oportunitats” amb polítiques que fomenten la inversió empresarial en innovació, noves tecnologies i coneixement.

“En el moment que ens trobem”, hi ha afegit, “és decisiu oferir als agents econòmics nacionals i internacionals un missatge d’optimisme, estabilitat i rigor, així com oferir facilitats” a l’hora de mantindre la seua activitat o emprendre nous negocis a la Comunitat Valenciana. En este sentit, Nuria Montes ha destacat que el pròxim pressupost de la Generalitat, el primer dissenyat enterament pel nou Consell, plasmarà una aposta estratègica en l’aplicació de polítiques que fomenten la inversió.

La consellera ha recordat que el seu departament té la responsabilitat a l’hora d’establir “l’entorn adequat, estable i convincent per al desenvolupament de les activitats econòmiques generadores de valor afegit”, així com per a crear les palanques que impacten decisivament en la competitivitat estratègica del teixit productiu valencià.

Nuria Montes ha fet estes declaracions durant la inauguració de la nova Plataforma Logística que ALDI ha construït a Sagunt, la segona que este grup de distribució alimentària tindrà a la Comunitat Valenciana, juntament amb la que ja funciona a la localitat alacantina de San Isidro.

Per a la consellera, la decisió d’ALDI d’obrir este segon centre logístic s’ha basat, “amb tota seguretat”, en la nostra situació geoestratègica al centre de l’Arc Mediterrani Occidental que facilita a les empreses un ràpid accés tant al mercat espanyol com a l’europeu, i ens convertix en un vertader hub logístic. “Disposem d’una excel·lent connectivitat marítima i aeroportuària, amb una àmplia xarxa d’autopistes i ferrocarrils, que encara ha de millorar molt més quan es faça realitat l’assignatura pendent del corredor mediterrani”.

Segons Montes, el futur de l’activitat econòmica es presenta en un entorn cada vegada més interconnectat que tendix a la concentració de l’activitat en clústers, i la Comunitat Valenciana és “una excel·lent plataforma per a assentar empreses amb projecció de futur”. Per això, hi ha afegit, la nostra resta és enorme, més encara tenint en compte que “les últimes previsions de creixement apunten al fet que la productivitat de l’ocupació avança només moderadament i persistixen unes certes ineficiències estructurals que constituïxen un llast” per a l’economia valenciana.

Una administració al servici de les empreses

A més de les polítiques que fomenten la inversió empresarial, Montes ha recordat que el Consell ja ha adoptat altres mesures, com ara l’alleujament en la pressió fiscal amb la supressió de l’Impost de Successions i Donacions o la reducció de l’estructura administrativa, amb l’objectiu de fer possible “una Comunitat més pròspera, oberta i inclusiva i sempre des de la perspectiva d’una administració al servici de les empreses i de l’activitat econòmica.”

La nova plataforma logística que ALDI ha construït a Sagunt s’alça sobre una parcel·la de 77.500 metres quadrats, 32.000 dels quals són de superfície operativa. El centre, que es va començar a construir el novembre del 2022, estarà completament operatiu el febrer del 2024 amb una plantilla de 80 persones.

Amb esta plataforma, l’empresa de distribució alimentària reforça la seua capacitat logística en tot Espanya, on ja té operatives cinc plataformes logístiques més, i especialment a la Comunitat Valenciana, l’única autonomia amb dos d’estos centres, sumant-hi el de San Isidro.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaracions de la consellera d'Innovació, Indústria, Comercio i Turisme, Nuria Montes